Следва

Как да носим ефирната си лятна рокля и през есента

Дизайнери за следене - David Longshaw, който живее в страната на чудесата

Той рисува върху дрехите като илюстрира измислени приказни сюжети. Интересен е, млад е, и като всеки....

All fashion преди 12 години

Той рисува върху дрехите като илюстрира измислени приказни сюжети. Интересен е, млад е, и като всеки гениален британски дизайнер е завършил St. Martins, което определя и по-нататъшния му успех в модата.

И понеже вече чуваме звън на модни камбани, оповестяващи идването на поредицата модни шоута на най-важните места в света по това време на годината, продължаваме с традицията да ти представяме творчеството на дизайнер, чиято работа ще следим всеки сезон с нетърпение.

David Longshaw/ Дейвид Лонгшау спечели сърцата ни с прелестните си рисунки върху роклите и тишъртите, заради което е и признат в Лондон с десетки номинации в модни състезания. Талантът му е толкова блестящ, че от Alberta Ferretti искат да го наемат година преди да завърши образованието си и да покаже дипломната си колекция през 2007-ма, но като всеки млад и амбициозен талант, Дейвди мечтае за собствена колекция. Нещата, разбира се, не стават толкова лесно, затова и започва да трупа сериозен опит и стаж в MaxMara.

Печелил е наградата BFC - таланти на сп. Elle и самата Хелена Кристенсън облича негови рокли за британското издание на едно от най-добрите женски модни списания на световния пазар.



Колекцията му есен-зима 2011-12 е най-прекрасна не само заради чудноватите рисунки, които си имат главен герой и сюжет, но и заради формите и силуета на дрехите му.



Образът, който ти се мярка из колекцията, е неговата нова геориня на име Тора. Момичето е изпратено извън града при леля си и чичо си, които трябва да се борят с непокорния й нрав. Всеки от принтовете илюстрира живота на Тора в приключения и странни случки в дома на леля й.









Просто красота, няма друга дума, която да опише този странен, но толкова гениален млад талант, защото Дейвид превръща не само дрехите в история, но и модата в приказка, която можеш и сам да си съчиняваш.

More All fashion