Следва

News Екстаз в петък: Риана разгневи PETA, Берлускони пак в скандал, Мадона като монахиня, Успех за Лагерфелд в Macy's

Носителката на Оскар Кейт Уинслет е „Милдред Пиърс” в минисериала на НВО с дебют в България

Минисериалът на НВО „Милдред Пиърс”, който в момента държи палмата на първенството по номинации за ...

Movies & TV преди 12 години

Минисериалът на НВО „Милдред Пиърс”, който в момента държи палмата на първенството по номинации за тазгодишните награди „Еми”, включително за най-добра главна роля за Кейт Уинслет, съживява незабравимия персонаж на Джеймс М. Кейн от едноименната му книга от 1941 г.

Драма в пет части, „Милдред Пиърс” е проникновен портрет на рядко независима жена, която се оказва наскоро разведена в годините на Голямата депресия и се бори да изгради нов живот за себе си и семейството си. Историята проследява непонятната отдаденост на Милдред към непокорната й дъщеря, Веда, както и сложните й отношения с бездейните мъже в живота й.

Като дебютира с двоен епизод от 21:05 часа на 5 септември, понеделник, „Милдред Пиърс” ни представя също Гай Пиърс (Речта на Краля, Мементо, Поверително от L.A.) като любовника на Милдред и Ивън Рейчъл Ууд (Кечистът, Истинска кръв) като голямата й дъщеря, Веда.

Режисиран от Тод Хейнс – режисьор и сценарист на глем рок култа „Златно кадифе” (с Юън МакГрегър и Джонатън Рийс Майерс в главните роли) „Милдред Пиърс” е по адаптиран сценарий на самия Хейнс и на Джон Реймънд. Хейнс прочита книгата на М. Кейн в края на 2008 г. именно по препоръка на приятеля си Реймънд. Сриващите се в същия момент финансови пазари, които повличат след себе си политическия и културен сектор в глобален мащаб, като че ли резонират с историята на Милдред като самотна майка в годините на Депресията. Тази неочаквана актуалност убеждава Хейнс, че днешните зрители ще намерят за близка историята на Милдред Пиърс.

За времето си, новелата „Милдред Пиърс” е считана за отклонение от характерния за Кейн криминално-драматичен стил в първо лице единствено число, който става база за жанра „филм ноар” от 40-те години на 20-ти век. Тъй като не съдържа убийство или криминална нишка в сюжета, „Милдред Пиърс” е уникална с изобразяването на амбициозните и успешни работещи жени, като същевременно е дръзка със сексуалната откровеност и детайл.

“Мястото на мъжете и обектите на обич в живота на Милдред е изцяло заето от дъщеря й Веда. Всички връзки на Милдред с мъжете са напълно уникални и нетипични за времето й,” казва Хейнс.

Хейнс и Реймънд обединяват усилия, за да адаптират сценария така, че да въплътят литературния поглед на Кейн, без сюжетната връзка с убийството, което превръща в сензация първата екранизация от 1945 г. Седемдесет години след написването си, НВО отново връща „Милдред Пиърс” на екран.

 5 септември, 21:05 часа по HBO

More from View Sofia

More Movies & TV