Следва

Стрийт стайл вдъхновения... за нежни улици

Цветовете на есента: Величествено червено

Казват, че това е цвят за смелите, дръзките и тези, които обичат да експериментират.

All fashion преди 12 години

Казват, че това е цвят за смелите, дръзките и тези, които обичат да експериментират.
Ние казваме, че го обичаме във всичките му есенни вариации - от почти бордо и цвят на вино до огнен наситен кармин или цинобър.

А тази есен той е навсякъде - палта, поли, рокли, върху коприна, кожа, аксесоари - всичко.

И ако по огромна случайност нямаш нищо червено в гардероба си, защото обикновено всяка жена има по нещо скришно в този цвят, то веднага намери своята червена находка, която да привлича смело погледите.

Червеното е наистина цветът, който обсебва есента. И няма как, всички се впечатляват от него. Насред тълпата в есенен следобед виждаш първо жената с червената жилетка, ярка и алармираща "аз искам да ме гледаш".

Най-обичаме червеното, когато оцветява късата или дълга до земята коктейлна рокля, но още по-прелестното става в червеното палто с черни кантове и ревери, в стила на мъжкия фрак на Moschino, което гарантира постоянното му присъствие през есента. Толкова мъжествено елегантно и женствено красиво, че бихме го носили вечно и точно така - с бял панталон с идеални ръбове, бомбе и кожени ръкавици. Ако планираме разходка в Париж през ноември, ще сме облечени като при Burberry Prorsum - в червена пелерина, шапка от кожа с косъм, но пак отправната точка е червеното.

Великолепието на цвета се разкрива с възможността му да го съчетаеш с всичко, и то съвсем буквално с всичко - от други ярки цветове, до наситени и богати принтове, та чак до виолетово, розово и оранж. Бялото е малко рисково допълнение, но ако й добавиш черни аксесоари и нещо с принт, комбинацията червено и бяло няма да ти напомня на нищо друго, освен на жена с безупречен вкус.

Като заговорихме за аксесоари... Червеното е цвят, който търпи всякакви акценти, защото никой от тях не може да му отнеме трона. Фин колан с катарама на талията на роклята, ръкавици от кадифе или кожа, широк колан в ярки цветове, бижута - всичко търпи. А лицето - то вече трябва да е идеално. Недей да го пренебрегваш за сметка на цвета, все пак червеното е за безупречните, ако си твърде изморена, за да си такава, този цвят не е за теб.

Най-отива червено на смугли чернокоси жени, кестеняви с дълбоки кафяви или маслинено черни очи, но и рижави с лунички също му пасват и го превръщат в истинска лудория. Ако си блондинка и мислиш, че червеното не е твоят цвят, опитай в по-бледите му нюанси като доматеното. Всъщност този цвят е твой винаги, когато си готова за него.
 

More All fashion