Следва

Trend Report: Завържи ме

Цветовете на есента: Бонбони в кристална купа

Голяма кристална купа. Привлекателна до лудост. И не защото е божествено красива и има история, на която всеки...

All fashion преди 12 години

Голяма кристална купа. Привлекателна до лудост. И не защото е божествено красива и има история, на която всеки носталгик би завидял.

А защото е пълна. Почти догоре, на един пръст под ръба... с цветни, захаросани, безумно вкусни и ужасно цветни бонбони, дело на най-добрите майстори сладкари във Венеция, Ница, Билбао, Маракеш, Москва.

Цветове мамещи, обещаващи, великолепни, на ръба между коварство и благородство.

Едните, лилави, по правило наситени и властни, са с аромат на виолетки. Носят духа на царственост, изящество, власт. В Италия не се влиза с цвят като техния в Операта, защото, счита се, носи нещастие на артистите. Това прави цвета още по-загадъчен и още по-желан. Стои божествено във всеки нежен есенен ден, на бледа кожа и прибрана коса. Говори сам по себе си, опиташ ли го, влюбваш се дълбоко. И завинаги.

Вторият ред в кристалния разкош е в розово. Ухае на малини, ягоди, има вкус на лято и топлина. Посегнеш ли към него, избереш ли го, устните се изтеглят в усмивка, на небцето му става сладко, миглите усилват трептенето си. В зимна вечер, в есенен следобед, през деня, розовото те превръща в дете с протегната шепа. За още живот, за още емоция.

По-отдолу, сякаш замаскирани, са майсторските, приглушени нюанси на същите бебешки, кукленски цветове, към които окото се устремява първо. За меките тонове се изисква око на познавач, талант за комбиниране на голям естет, специфична нагласа към сезона. Без да са бледи, тонове като тeзи при Rochas, Missoni и Marni, леко приземяват чувството на еуфория, носят спокойствие и елегантност, отсега пристъпват в следващия сезон. Знаейки цената си, те предпочитатда не се забелязват. Или поне не веднага.

И изумрудът в колекцията, най-отдолу, запазен за най-търпеливите, за тези, които знаят защо зеленото е цветът на възторга. Копринен и нежен, този сезон той ни пренася в дебрите на Ориента, където да си цветен е важното условие да си красив и желан. Зелено като при Etro и Zac Posen, зелено, което прави докосването необходимост.

Цветове палави, детски, малко смешни, много бонбонени, прелестни.

Поне един от тях да имаш този сезон, няма да имаш нужда от кристална купа с вълшебни бонбони. Те ще са посипани по теб. А който те види, ще пожелае да те сънува. Както се сънуват бонбони.

More All fashion