Следва

Би ли подарила на любимия...

Силвия Ванчева - До Индиана и назад

Силвия Ванчева живее в Индиана, САЩ и е наша читателка, която успяхме да провокираме с редовните си Outfit...

All fashion преди 16 години

Силвия Ванчева живее в Индиана, САЩ и е наша читателка, която успяхме да провокираме с редовните си Outfit интервюта.
Тя ни написа, ние й написахме, и така до интервюто, което ще прочетете. 
Благодарим на Силвия за доверието, за редовната комуникация и за добрите идеи, за които ни подсети.    

VS: На колко години си?
СВ: На 35 .

VS: Разказа ни, че работиш като Dental Hygienist. Каква е спецификата на тази работа? Кого обслужва? Кажи някоя тайна за красиви зъби.
СВ:
"Dental hygienist" e медицинска професия. Занимава се с почистването и профилактиката на зъбите. Тези специалисти работят в зъболекарски кабинети. Зъболекарите в САЩ не се занимават с почистването на зъбния камък – това е изцяло в ръцете на Dental Hygenist-a. Други от функциите, които изпълняват последните  - правенето на x-ray флуоридно лечение, както на малки, така и на големи, създаване на план на пациента за поддържане на добра орална хигиена в домашни условия. Този план обикновено включва подходящ вид четка за зъби, подходящ метод за миене на зъбите (има няколко различни метода), както и указания за правилно използване на конец за зъби – dental floss. В САЩ всички посещават Dental hygienist два пъти в годината. Има и пациeнти, на които се налага да правят по-чести визити – такива, които имат парадонтоза или са пушачи, или са хора, генетично предразположени да образуват зъбен камък. Особено важна задача на Dental hygiеnist е да ограмотява пациентите ка да се предпазват от зъбни проблеми. Най-красивите зъби са здравите! В САЩ се полагат грижи още от ранна детска възраст. Майките се инструктират как да почистват венците и първите зъбки на бебето си. Така постепенно се създават навици, които остават за цял живот.
Зъбите трябва да се мият най- малко два пъти на ден – сутрин и вечер, а също така и да се почистват с конец за зъби един път на ден.
Цветът на зъбите е уникален и някои от нас са родени с по- тъмен емайл; на други цветът с променя поради редица причини. Употребата на цигари, кафе, чай, коко-кола са някои от тях. В тези случаи може да се приложи избелваща процедура – в домашни условия или при специалисти.

VS: Кои са основните белези на шик – визията?
СВ:
Елегантността и стилът. Колекциите на Chanel са за мен олицетворение на Chic. Едно от най- важните неща е дрехата, която избереш е да бъде удобна и да подчертава предимствата на фигурата. Друга предпоставка да изглеждаш шик е изборът на цветовете. Както някои казват: любимият ми цвят е този, който ми отива. Шик е и правилният избор на аксесоари.
Инивидуалният стил е изключително важен. И все пак, ако не можем да определим какво ни прави по-очарователни, съветът на стилист или моден консултант е желателен.





VS: Ако дойдем на shopping tour при теб, какви ще са стъпките за хубав и успешен пазар?
СВ:
Въпрос с повишена трудност:). В САЩ човек може да намери всичко, което поиска. Има голям избор на маркови и конфекционни магазини. Аз лично предпочитем френски дизайнери и френска козметика – имат невероятен усет и дълги традиции. От американските дизайнери ми допадат Ralph Lauren, Kenneth Cole, Donna Karen. Те правят облекла както за всекидневието, така и за специални случаи. От известно време някои от top designers като Vera Wang и Roberto Cavalli направиха колекции за Kohl i H&M, което разрешава на хора с по- ограничен бюджет да носят дрехи, направени от класни моделиери. Интересни колекции правят и Guess с главен дизайнер Marciano, насочени към дами на възраст 20-35, с по-предизвикателни и смели идеи.

VS: Как си представяш идеалния outfit за новогодишната вечер?
СВ: Зависи от мястото и обстановката, където ще прекарам новогодишната вечер. Ако е някое южно топло място, ще облека нещо копринено в цвят слонова кост с леки сандали, украсени с камъни, без никакви други накити и аксесоари. Ако новогодишното парти е в голям град – малка черна рокля с високи лачени обувки с отворени пръсти. Макиаж – новата winter collection na Chanel с Dazzling червило и лак.

VS: Твоят вариант за връщане в BG?
СВ:
За съжаление в България зъболекарите предпочитат да почистват зъбите и все още няма свободни места за хора с моята професия. С радост бих се върнала и работила там, защото има голяма нужда от хора като мен.

VS: И накрая – кое е изречението/мисълта или думата, която ти в труден в труден момент?
СВ:
„Животът е хубав. Само трябва да смениш ъгъла си, за да го осъзнаеш!".

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.