Следва

Деликатен офис грим

Workshop по натурална грижа: Домашна маска с кафе по Синди Крауфорд и още рецепти за "будна" кожа

Ако и ти си обладана от истерията, че кремовете против бръчки само могат да ти докарат бръчки, един уърк шоп по...

Body преди 12 години

Ако и ти си обладана от истерията, че кремовете против бръчки само могат да ти докарат бръчки, един уърк шоп по натурална грижа и козметика ще е много полезен точно в края на работната седмица.

И ако Синди Крауфорд знае перфектно средство с кафе за борба с целулита, ние освен него, знаем и още хубави рецепти със събуждащата напитка, които нямаме търпение да изпробваме.



Ето какво можеш да направиш за кожата си, докато си почиваш:

- След като изпиеш кафето си, утайката може да служи за пилинг на кожата под дуща. Нямаш представа какъв релакс е това.

- Дълбоко почистване на кожата пък се постига с маска скраб. Ето една много добра рецепта за нея: смеси 2 чаени лъжички утайка от кафе, по 1 чаена лъжичка куркума, канела и морска сол, 1 чаена лъжичка зехтин, и разбъркай. Нанеси маската на суха кожа, потъркай няколко минути, остави на лицето да се нахрани добре и след и я измий с вода.

- Може да използваш и по-прост вариант: към 1 супена лъжица овесени ядки размекнати с вряла вода, прибави 1 чаена лъжичка утайка от кафе. При мазна кожа се добавя в сместа сода за хляб и морска сол в равни пропорции. Пак почистваш лицето си с нея, а после изплакваш с вода.

- За пилинг с кафе и мед, който е прави чудеса, използвай следните съставки: 1 супена лъжица ситно смляно кафе, 2 чаени лъжици зехтин и 1\2 чаена лъжичка мед. Нанеси върху кожата с кръгови движения, остави за 1 минута и измий с топла вода.

- Лифтинг ефект пък се постига с маска с кафе и сметана. Подготви смес от 1 чаена лъжичка утайка от кафе, 1 ч. л. мед, 1 чаена лъжичка сметана и два яйчни белтъка разбити на пяна. Внимателно прибави към пяната от белтъците първо сметаната, после меда и след това утайката от кафе. Тази маска може да стои на лицето 20 минути.

- Подходяща маска за мимическите бръчки по лицето е кафе с банан. Намачкай 1\2 банан, добави 1 чаена лъжичка сметана и 1 чаена лъжичка утайка от кафе. Нанеси върху кожата за 15 минути, след това отмий с топла вода.
Друга проста рецепта - направи кафе, охлади го, след това го налей във форми за лед. Използвай ледените формички сутрин като масажираш кожата на лицето по масажните линиите и скоро ще имаш прекрасни резултати!

- Един добър пилинг за тялото се получава ако смесиш половин чаша утайка от кафе и 2-3 чаени лъжици сметана. Нанеси получената смес на кожата отдолу нагоре. Нека никога не облизва сметаната, докато го правиш.

- За местата по тялото, които те притесняват - паласки, целулит и подобни досадни неща, препоръчваме ти да си приготвиш маска скраб по следната рецепта: смесваш 5 супени лъжици смляно кафе, 5 супени лъжици смляна морска сол (ако е необходимо предварително се счуква в хаванче), 1 супена лъжица готов микс кристали за вана с ламинария (екстракт от водорасли) и 4 супени лъжици зехтин. Внимателно масажирай кожата и обилно измий с вода. Тази процедура отлично подготвя тялото за антицелулитен масаж.

- Ако косата ти е тъмна, направи й маска с кафе. Кафето укрепва корените, предпазва от косопад и придава лъскав и здрав вид. Приготви не много силно натурално кафе - количеството зависи от дължината на косата. Охлади и прецеди кафето, след това втрий в корените на суха коса, сложи шапка за душ и изчакай половин час. След това измий и подсуши косата. От време на време изплаквай косата с топло прецедено натурално кафе – в резултат ще имаш блестяща ароматна копринена коса!

Веднъж седмично пък Ева Лонгория смесва утайка от кафе със зехтин и лимонов сок, е вероятно не тя, а козметика й, и държи маската около 20 минути върху лицето си. Антистресово е и антиейдж. Какво повече да искаш.

И докато четеш ViewSofia в събота сутрин с кафе и бисквитка, направи си пилинг и ни кажи как ти е подействал.
 

More Body