Следва

Защо да прочетеш „Мандарините” от Симон дьо Бовоар

Поля Станчева, бивш Генерален директор на БНТ, е кандидатът за вице от РЗС

Последните новини около президентските и местни избори през октомври са от РЗС, които обявиха кандидата за...

Events преди 12 години

Последните новини около президентските и местни избори през октомври са от РЗС, които обявиха кандидата за вицепрезидент. Това е Полия Станчева, бвш генерален директор на БНР и общински съветник от ГЕРБ. Днес е сменила не само партията, но и целите си. Тя ще бъде вице на Атанас Семов.

В момента тя е председател на Комисията по етика при Общинския съвет в София и според нейните думи, които 24 часа предаде, имала няколко причини да иска да влезе в политическата игра.

Първо, защото била убедена, че на България е нужна нова конституция, която да гарантира правата на медиите. Втората причина е, за да бъде променен моделът на управление и третата е заради истинската антикорупционна политика, която водела партията РЗС. 

"Единствено в момента РЗС провежда решителна антикорупционна политика", твърди кандидатката за вицепрезидент пред всекидневника.

Според Станчева на политическата сцена ще се върне българският интелектуалец. "Доц. Атанас Семов е решителният, интелигентният кандидат на тези избори." Те всички така твърдят за своите кандидатури.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?