Следва

Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2012. Какво се случи в понеделник

Б като Библия - Б като Блог

Когато вече не е топло, е още по-маниашко да гризкаш сладолед. Ако той е окачен на шията ти, освен в ръката ти с лъжичка...

All fashion преди 12 години

Харесва ни как Хелън носи всичко

Тя се казва Хелън Ву и умее най-добре от всички да носи едновременно къс топ, тесен клин, дълга жилетка в синьо, мъжка чанта с дълга дръжка, сребърни обувки с платформа и ток в цвета на светло дърво, русо, лилаво, капси и още... Хелън има блог - Plastic lipstick at noon, със сигурност ще присъства, както и ние, на London Fashion Week.

В случая я открихме с възглас "уау" във Fashionistable, и не само заради фантастичните й Джефри Кембъл, решихме, че си струва всеки миг внимание. Хелън твърди, че Мери Кейт Олсън е стиловото й вдъхновение за момента, че любимото й място е Starbucks, където страхотно обича Макиато. На снимката, за която тайно завиждаме на колегата, мацката е с жилетка на American Apparel, топ от H&M, клин Miss Selfridge, чанта и пръстен Urban Outfitters, а обувките, о, обувките - Jeffery Campbell.

via Fashionistable

От подиума на улицата






Как показаното на седмиците на модата може да се интерпретира по най-добрия уличен начин, показват тези кадри от Копенхаген. В случая прелестните цветове на BCBG Max Аzria от колекцията им пролет 2012 внасят колорит в иначе дъждовната скандинавска есен. Прекрасен начин да оживее модата, нали?

via CopenhagenCycleChic

Chinatown



Ив Сен Лоран е обожавал чернокожите модели. Твърдял, че цвета на кожата им придава на избраните от него цветове неописуемо сияние. Перфектния пример-потвърждение на този постулат, е Мариан, от Mariankihogo, повече от красива тук във vintage пола и дънкова риза, панталони Zara, очила Betsey Johnson, златно колие и старовремски сребърен кръст, колан Zara и високи леопардови сандали на платформа. Когато го усещаш, то звучи така: "Имам тази риза от години. Има само няколко неща, които стават по-красиви с годините. Колкото по-носени, толкова по-добре. Има нещо разкошно в денима, който никога не остарява. Винаги можеш да му се довериш".

Вълшебното съчетание с 50-тарска пола в тютюнево, клин с щампа отдолу, тюрбан в лилаво и очила с подобни рамки, както и розово червило на плътните негърски устни, ни отнасят в Лондонския Chinatown с усещане за празник и непресторена симпатия между Изтока и Запада. Комбинация, която никога не спира да провокира, крайно вдъхновяваща, безкрайно заразителна.

Вечности




"Бяла тениска, остра подстрижка, навити дънки с черни чорапи и полирани алпийки. Носи това до гроб и никога няма да сбъркаш." АnOther Мagazine.

Сладолед почти под носа ти през цялата година




Когато вече не е топло, е още по-маниашко да гризкаш сладолед. Ако той е окачен на шията ти, освен в ръката ти с лъжичка, ще бъдеш лятна и сладка през цялата есен и зима. Заскреженото пендантифче може да бъде твое срещу 16 паунда от Мillie Pembleton, a идеята дължим на Wish Wish Wish.



Жълтата кофичка със сметанов сладолед сякаш ухае на ванилия, а това, че авторката дори е забучила вафличка в топката сладолед, изобщо няма да го коментираме. Единственото, което е важно е, че доставят навсякъде.


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.