Следва

Сладка и розова Juicy Couture

Седмица на модата в Ню Йорк пролет-лято 2012. Какво се случи в понеделник

Петият ден от седмицата...

All fashion преди 12 години

Ню Йорк винаги е бил свързан с добрите стари спортни облекла. Модата, която виждаме там е крайно лесна за носене, съчетаване и винаги можеш лесно да си представиш тези дрехи в ежедневен контекст.

Петият ден от седмицата на модата там, обаче ни пренесе при утвърдените имена на американската школа. Лесна за постигане елегантност, класически кройки, осъвременени чрез спортни елементи и много цветове.

Ако това лято наситените цветове властваха, то по всичко личи, че следващото лято е сезонът на наситените топли тонове, като водещо преди всичко е оранжевото.

По интересните представяния за понеделник, 12 септември, бяха:

Preen




Thea Bregazzi и Justin Thornton продължават елегантната линия в облеклата си като ги разчупват по добрата стара формула, която показаха и в колекцията си есен-зима – геометрични принтове. Но ако миналият сезон за тях беше изпълнен с тъмни тонове, то този е нежен, лежерен и бонбонен. Деветдесетте години постепенно се завръщат. Отново виждаме полите с висока талия и до коляното (тип „молив”), закопчаните до горе ризи, панталоните с ръб и късите горни части.

Alexandre Herchcovitch



Колекцията на Herchcovitch се носи като леко видение в нежни светли тонове. Но въпреки леко институционната на пръв поглед, педесетарска визия на тези дрехи от сатен, ламе и жакард, нещо ни кара да ги харесваме изключително много. Може би ретро излъчването им, може би формите, изработени от маниста, потрепващи върху пристегнатите в талията къси до коляното рокли, не знаем.

Carolina Herrera



Г-жа Herrera е истински стожер в американската мода, но честно казано ни беше трудно да харесаме голяма част от колекцията й за следващото лято. Да, тези дрехи са елегантни, да, силуетът на жената, носеща тези дрехи винаги ще бъде изключително женствен, но като че ли единственото нещо, което ни ентусиазира, беше принтът с малките зелени врабчета. Въпреки всичко, не смятаме тези дрехи за модерни, те не са тук и сега, а са просто някъде, вдъхновено останали в миналото.

Donna Karan



Макар и от една генерация с Herrera, Donna Karan винаги е гледала напред. Пролет-лято 2012 ще бъде трайбъл, графичен и заземен от земни топли тонове. Единствено тъмнолилавото се появи изневиделица, сякаш да покаже, че не всичко е в естествена палитра. Харесахме разкроените поли, графичните принтове и роклите от стреч, прилепнали и като че скулпториращи тялото.

Marc by Marc Jacobs



Втората линия на Marc Jacobs е както винаги по младежки елегантна. Отново много оранжево и тъмносиньо, силуети а ла 90-те и тези „панели” на талията, които определено ще бъдат хит следващото лято. На пук на абсолютно всички дюсови материи и цветове, се появиха само едни летящи птички и контрастно райе, които повдигнаха настроението на иначе скучноватата и по-скоро ежедневна колекция.

More from View Sofia

More All fashion