Следва

Средиземноморска бобена салата

Лунната диета на View Sofia

В началото ни звучи като някаква магия, на каквито определено не се доверяваме, но всъщност логиката и е повече от желязна – щом луната повлиява...

Life преди 12 години

За добро или зло, скептицизмът често ни пречи да вярваме на всичко, което звучи ирационално, нелогично или просто научно необосновано. Хубавото идва, когато дадем шанс на нещо, в което не сме вярвали, и останем приятно очаровани от резултата. Такова нещо е лунната диета – презирана от някои, издигната на пиедестал от други. В началото ни звучи като някаква магия, на каквито определено не се доверяваме, но всъщност логиката и е повече от желязна – щом луната повлиява приливите и отливите на водните басейни, защо да се влияе и на водата в организма ни? Тя прави точно това: не ни помага като с магическа пръчка да изчистим мазнините, но в зависимост от фазите й, пречистването става по-лесно, тъй като токсините се изхвърлят с лекота.

В момента се намираме във фазата на намаляваща луна: това е най-лесната част от режима, понеже сега излишните течности просто бягат от тялото ни. Да си забелязала, че от няколко дни се чувстваш по-слаба? Ние да. Важното сега е да пиеш много вода, а дори да прекалиш с храната, това няма да се отрази кой знае колко на външността ти.

След като луната почти се стопи, тя изчезва и настъпва новолуние. По време на него можем да направиш малко усилие: да останеш един ден само на течности, което включва чай, вода, прясно изцеден сок, но нищо, в което се съдържа мляко или захар. Ако си от хората, които просто не обичат вода и не изпитват нужда от нея, насили се. Няколко резена лимон или краставица в нея ще я направят по-апетитна. Обещаваме, че на следващия ден ще тежиш поне два килограма по-малко.

Не толкова лесно ще бъде да отслабваш в периода на нарастваща луна, следващ новолунието. Сега ще си по-гладна отпреди и по-лесно ще трупаш килограми, или поне така ще ти се струва, тъй като ще бъдеш по-предразположена към задържане на течности. Добре е да не се поддаваш на изкушения, а да се стараеш да позакалиш волята си – резултатите няма да закъснеят.

А когато настъпи пълнолуние (смятано за най-подходящо за започване на диетата), се повтаря същата схема, както при новолуние – само течности. Може би ще е малко по-трудно, тъй като е известно, че в тази фаза чувствителността и нервната система са особено уязвими, но нищо не пречи да пробваш. Какъв по-лесен начин за отслабване от това да гледаш календара?
 

More Life