Следва

Есен в тенденции: Омагьосани в 40-те

Лана Сутра

Benetton представя есенно-зимната си колекция за 2011 под знака на изкуството. „Лана Сутра” е поредица от 15 инсталации, сътворени с почит към любовта, посветена на стремежа към едно равноправно и сплотено общество.

All fashion преди 12 години

След признанието получено сред широката публика на Биенале, Венеция, един от най-престижните културни институти в света, United Colors of Benetton отвори врати на 6 септември 2011 с тройно събитие в концептуалните магазини на марката в Истанбул, Милано и Мюнхен, както и в интернет пространството, за да представи поредица от 15 инсталации.

С автор Ерик Равело, тези арт произведения въплъщават връзката ни като една обща раса и силата ни като едно цяло.

Така Benetton представи есенно-зимната си колекция за 2011 под знака на изкуството.

„Лана Сутра” е поредица от 15 инсталации, сътворени с почит към любовта, посветена на стремежа към едно равноправно и сплотено общество. Произхождащо от думата „лана”, която на италиански и испански означава „вълна” и „сутра”, което означава „нишка, която обединява”, тази концепция стартира, за да ни открие едни много естествени и апелиращи визии.


Position of Yin and Yang

Равело използва гипсови отливки на истински модели, за да пресъздаде различните любовни позиции. Всяка инсталация се състои от две скулптури: две вплетени тела, облечени във вълнени нишки с различни цветове, в тоналности от новата есенно-зимна колекция, налична във всеки магазин на United Colors of Benetton.


Dance of the Missionary

Провокативно и артистично, Ерик Равело решава да ни покаже двете точки, в които цветовете могат да се слеят един в друг. Пресичането на различията създава една споделена точка, нов цвят, свързващ момента и емоцията. Това е още един начин да се символизира как любовта може да премахне различията и да свърже човечеството в едно цяло.

 

More All fashion