Следва

Моден двубой на седмицата

Тийнейджърка се подигра с перверзните кампании на American Apparel и спечели конкурс за oversize модел

Преди няколко седмици компанията, известна със семплите си модели и силно сексуални кампании, обяви конкурс, в...

Fashion преди 12 години

Преди няколко седмици компанията, известна със семплите си модели и силно сексуални кампании, обяви конкурс, в който издирва първия си oversize модел.

Участничките трябваше да изпратят свои снимки, които да бъдат качени на сайта, така че клиентите сами да изберат кой да рекламира евентуалните им покупки. Дотук добре, но Нанси Ъптън откровено решила да се изгаври с обидната според нея кампания, изпращайки, меко казано, притеснителни снимки.

За добро или зло, тя е и победителката, която обаче определено не смята да се възползва от правото си на модел.

Напротив - нейната новопридобита популярност (поне в интернет пространството) и даде възможност публично да изрази несъгласието с политиката на компанията, която се отнасяла „обидно към дебелите жени, сякаш те са 16-годишни момичета, които мечтаят да бъдат звезди”.



Най-обиден за нея бил фактът, че American Apparel се смятали за толкова велики и влиятелни, че само те биха могли да направят пълните момичета привлекателни в очите на хората. Писмото, което тя получила от криейтив директора им Айрис Алонсо бе обявено за „малоумно”, а Нанси - едва ли не за звезда.

Е, какво мислиш ти?

More from View Sofia

More Fashion