Следва

MICHAEL Michael Kors пристига в България. Мястото е бутик Rich

Последните великолепни в Ню Йорк. Marc Jacobs, Calvin Klein и цветовете на пролетта

Всичко хубаво и модно...

All fashion преди 12 години

Всичко хубаво и модно в Ню Йорк в следващите седмици се мести в Лондон, Милано и Париж, а ние на път за някои от най-добрите ревюта в британската столица, все още сме развълнувани от фантазията на американските дизайнери.

И за да завършим подобаващо със силни и смели имена в индустрията, ето какво се случи в последните два дни от седмицата на модата в Голямата ябълка:

Marc Jacobs

Той дава всичко, от което една модна седмица се нуждае, за да ахкат и въздишат редактори и стилисти. И да ни накара да си купим Marc Jacobs с удоволствие.

Комерсиалният момент не е чужд на дизайнера, който обаче съумява в една колекция така да се развихри, че да сбъркаш дрехите му с някаква арт концепция. Но не. Всичко е за пари, приятелю. И все пак така, както го прави Марк с кройките, страшните айтеми като найлоновите прозрачни поли и рокли, специфичните цветове, кафявото, жълтото, металическото зелено, наистина може да се разориш с кеф за негов модел.

Bill Blass



Темата е морска и от яхтените партита през 90-те. Червено, черно, бяло и жълто са цветовата палитра на луксозния лейбъл, а никой никога няма да спре да харесва райето, саката с двуредно закопчаване и златните моряшки копчета, както и дългите феерични копринени рокли.

Calvin Klein



Обожаваме минималистичното мислене на Келвин Калйн, а най-вече усещането му за цветовете. От разцъфнали праскови и банани леко се пренасяме в сивия металик, а после пак към лекия зелен крем, пепел от рози и практичното черно. Кройките са напълно лишени от допълнителните, хрумнали на дизайнерите в последния момент ефекти, но това е характерно за минимализма. Вместо правите силуети на миналата пролет обаче, за следващата роклите, саката и панталоните Calvin Klein са женствени, вдъхновени от комбинезоните на нашите баби, които сваляш с един-единствен жест, и не искат нищо друго освен чисто, красиво лице и фантастични женски форми.

L'Wren Scott



Цветен, шарен, объркващ с комбинациите си, малко старомоден, но много шик се оказа L'Wren Scott за следващата пролет. Предвидимите модели обаче са с красиви принтове на рози или нежни заврънтулки, цветовете са ярки, но не липсват и класическите като черно, турско синьо, злато и сребро. Кройките са сладки и женствени.

Ralph Lauren



Джаз-епохата става любима на Ралф Лорън в колекциите му след като създава костюмите за филма по едноименния роман на Франсис Скот Фицджералд „Великият Гетсби” през 70-те години. И въпреки че всеки път ни връща в 30-те и 40-те в Щатите, Лорън все пак не пропуска да маркира моделите си с тенденциите на настоящето.
Ето така, докато усещането за стари времена успее да ни завладее с общия поглед, при детайлно вглеждане вече всичко зазвуча като пролет 2012 - сладки бебешки цветове, свободни кройки и свободолюбиви аксесоари, които да сложиш на всичко. На нас обаче ни харесаха най-вече белите нощи на Ралф Лорън, заради минималистичната рокля, пуловерите с елегантни копринени панталони, както и момчешките костюми.

Proenza Schouler



Блестяща, върховна, фантазна, женствена, пълна с красиви детайли колекция, която ще обожаваме от сега да края на лято 2012. Вдъхновената от 70-те колекция на двамата дизайнери ни кара да си мечтаем за роклите с геометрично оцветяване, полите "прегърни ме" на цветни листа, късите панталони, късите ризи и всичко, което ни изпълва с желание за живот.

Anna Sui




Anna Sui ни пренася на едно цветно пътешествие 40 години назад във времето. В центъра на колекцията отново са цветните принтове, но в добавка имаме висока талия, подчертана от тънък колан и тюрбан на главата. Иначе, полите са тип молив, шортите са с висока талия и никакви крачоли, панталоните са разкроени, а настроението – весело.

Единственото, което ни озадачи в колекцията са елекът и шалът от кожа с косъм , които се появиха в началото и в края на ревюто.

Reed Krakoff



Reed Krakoff показа един от най-красивите принтове, който видяхме този сезон – на птица. Цветовете в колекцията са - жълто, бяло, черно, телесно, сиво и оранжево. Силуетите са ефирни, което допълнително се засилва от тежките материи, които подчертават всяко движение на тялото.

Philosophy di Alberta Ferretti



Романтичните рокли, върху които Алберта Ферети изгради лейбъла си, са всичко, с което можем да определим тази колекция. Или по-скоро романтично спално бельо, защото всичко в нея наподобява или нощница, или пижама. Не можем да отречем, че всички аутфити са безкрайно нежни и красиви – от обувките до върха на къдриците.

Michael Kors



Колекция за пътуване по Нил и Амазонка едновременно, което повече ни напомни на стила на Roberto Cavalli, отколкото на Michael Kors. Налични са всички цветове на сафари обелклото, повечето животински принтове (леопард, змия и т.н.), с които Роберто обича да се заиграва, ресни, пера, кожа, раздърпани пуловети и т.н.

Със сигурност няма да влезе в любимите ни колекции за пролет-лято 2012, но има отделни елементи, които с радост бихме притежавали, като голямото пончо с едно рамо, сафари гащеризона, криво изрязаната кожена пола и леопардовата рокля с дълбоко деколте.

3.1 Phillip Lim



3.1 Phillip Lim се отклонява от всеобщото течение на ярки неонови цветове за новия сезон и предлага една много лека, свежа, почти неутрална цветово колекция - като палитра за захарен памук. Въпреки това, спортният дух се усещаше в минималистичните силуети дори на елегантните копринени панталони.

Вече ти споменахме дънковото яке, но в колекцията има достатъчно основи на гардероба, в които да се влюбиш – прозрачното яке, топовете в лавандула, красиво скроените дълги панталони и т.н.

Jeremy Scott



Колекция, която пресъздава живота във фермата през очите на Холивуд – нищо не липсва нито крави, нито каубои, нито ягоди, или пък сърчица, че и кактуси. Единственото спасение за себе си открихме в обувките – готини платформи с катарами. Иначе, Джерами си е Джерами, толкова.

More All fashion