Следва

Да или Не на сандали с къси чорапи

Седмица на модата в Лондон пролет-лято 2012. Ден втори

Вторият ден от седмицата тук винаги е по-интересен и по традиция по-посещаван. Всички, които ...

All fashion преди 12 години

Напрежението на лондонската седмица на модата ескалира по толкова интересен начин, че можем само да се чудим какво ще се случва в следващите няколко дни.

Вторият ден от седмицата тук винаги е по-интересен и по традиция по-посещаван. Всички, които са били в Ню Йорк, вече официално са тук и партито може официално да започне.

Появиха се повечето представители от листата „Хора, които е добре да познаваш!”.

От главните редактори на няколко Vogue издания до Даян Перне и Сузи Менкес, която вчера липсваше на първите редове редом до иначе пенсионираната Хилари Алекзандър, по всичко личеше, че нещата започват да си идват на мястото откъм критичен моден капацитет.

За сметка на това, дизайнерите успяха изненадващо да ни разочароват. Всъщност, по-точното определение е да не ни очароват.

Всички млади лица, показващи дрехите си във втория ден, плътно подкрепени от местните знаменитости по първите редове, сякаш не успяха да надскочат себе си и колекциите си от миналия сезон, който бе сред най-силните въобще в историята на тукашната седмица на модата.

Денят прекарахме с:

Jasper Conran

Съвършени кройки, лекота и простоват минимализъм от 90-те ни показа Jasper. Моделите вървяха до една на ниски сандали и в изчистени до максимум силуети в бяло, черно, сиво, розово и червено. Изключително много харесахме твърдият, полиран памук, който придава на точно тези форми на дрехата нова гледна точка.



Твърдите платове винаги създават усещане за защита, но това усещане тук беше приземено от прозрачността на пластмасовите аксесоари и комбинациите с креп шифон, придаващ движение и малко повече нежност.

Julien Macdonald



Жената в представите на Julien от два сезона насам е силна, властна и често показваща тъмната страна на женствеността си. Почти изчезнаха всичките метри коприна, които често виждахме от него и останаха само лицевата кожа, сатенa и стреч памукът, които направиха така, че момичетата да изглеждат зашеметяващо. Зад инкогнито очилата, успяхме да видим отново това силно момиче, което за съжаление силно наподобяваше едно познато вече такова от фантазиите на Никола Геские и Balenciaga.

House of Holland



С внушаващо присъствие на лондонския моден ъндърграунд и още по-интересно такова на няколко страхотни млади и известни дами, сред които Pixie Lott, Peaches, Olivia Palermo и Paloma Faith, поканата на Henry Holland вещаеше “Пастелен пънк”, макар че ние не бихме избрали точно това словосъчетание.



Колекцията не се отличи с голямо количество дизайн, каквото сме свикнали да виждаме от Henry, а по-скоро той заложи на съвсем базовите дрехи в женския гардероб, но изработени от интересни материи, принтове и десени. В такива случаи ни се иска да стиснем ръката на стилиста на шоуто.

Jonathan Saunders


Снимка: Ivan Kolovos/Studio Proto

По всичко личеше, че Jonathan усърдно се е трудил, за да продължи успеха на страхотната си предишна колекция, но „ретро домакините” този път изглеждаха по-скоро не на място, отколкото така, както ги видяхме през септември.



Поли с дължина само до коляното, тафта, коприна и няколко вида плетива си оспорваха първото място, наравно с ансамблите от креп сатен. Но на нас всичко по-скоро ни приличаше за пижамено парти, въпреки, че Скот Шуман и Гаранс Доре на първият ред предвещаваха нещо интересно.

Jaeger London




Stuart Stockdale винаги успява намери елегантната жена и да я „затвори” в дрехите си. За съжаление, той е един от малкото дизайнери, които продължават историята на къща с такова минало по много неподходящ начин. Клиентите на Jaeger определено са след един определен възрастов клас, но тази колекция изглеждаше все едно Carolina Herrera е дошла на официално посещение в Лондон, за да съветва Stuart Stockdale.



Въпреки всичко, харесахме усещането за лято и топлите тонове, приземени на места от тъмно и светло синьо. Останахме очаровани и от лазерно рязаните платове, въпреки, че всичко това до определена степен не се връзваше на музиката на Lykke Li, която звучеше през цялото време.



Vivienne Westwood Red Label




Smithfield Market беше най-обсъжданата отправна точка за деня, защото Вивиан бе решила да показва новата си колекция на необичайно място, както винаги. Голямото хале на изкпразнения пазар бе "обзаведено" със седалки и огромна стена от плат, зад която се виждаха сенките на преобличащите се модели, преди да излязат не на подиума, а директно на бетонно-асфалтовия под. През тълпите с папараци, които в Лондон са няколко пъти по-нахални от другите страни, успяхме на първите редове да видим певицата Kelis и дългогодишното лице на лейбъла Памела Андерсън.



Колкото до дрехите, те бяха съвсем каквото очаквахме. Съвсем лежерни, сложно драпирани, но прости за носене рокли, вариации на бизнес костюми и дълги ризи, носени като рокли. Харесахме комбинирането на няколко вида стреч деним в различни цветове и леко доловимата гръцка нотка в драпериите и стайлинга на момичетата.



Следи ни всеки ден за непрекъсната доза мода от първите редове на London Fashion Week.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



 


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.