Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Седмица на модата в Лондон пролет-лято 2012. Известните атакуват

По всичко си личеше, че...

All fashion преди 12 години

Тук става все по-интересно и сякаш целият свят е взел самолета и е дошъл да гледа къде с покана, къде без. В третият ден от седмицата на модата в Лондон, които бе неделя, всъщност започна истинският fashion week такъв, какъвто ние го познаваме.

По всичко си личеше, че дизайнерите и техните ревюта не са случайни, защото всички големи редактори вече са тук, както и една подбрана част от известните модели.

Всъщност, най-интересният факт от деня бе презентацията на Том Форд, която присъстваше в програмата на всички без час и без адрес.

Въпреки всичко, ние успяхме да намерим мястото и в късния следобед видяхме около 40 подбрани гости с покани да влизат в сградата на галерия в близост до Уестминстърското Абатство.

Иначе, денят закъсняваше. Макар и неделен, огромният трафик развали плановете за успешни първи редове на доста ревюта и няколко от тях започнаха с почти час закъснение и празни места.

Ето и най-интересното от деня:

Nicole Farhi

Дрехите на Nicole са изключително женствени и винаги с почти архитектурен подход към конструкцията и силуета. За нея пролет-лято 2012 ще бъде цветен, но не неонов, а просто нежно оцветен в тоновете на най-красивите цветя.

Колекцията е толкова разнообразна, че веднага успяхме да си представим всяка дреха, стилизирана по съвсем различен начин, което всъщност е важно по отношение на продаваемостта.Харесахме чисто белите аутфити и експериментирането с материи като апликирането на големи плоски маниста за постигане на 3D ефект и белите лазерно рязани цветя от кожа, апликирани по някои от последните визии в шоуто.Първите редове, естествено бяха пълни с местните топ имена, сред които успяхме да видим и актьора Дъглас Буут, който за първи път срещаме на ревю, различно от Burberry.

MulberryРано сутринта Emma Hill показа своята колекция в салоните на Selfridges. Колекцията не се откроява с гениален дизайн или нещо прекалено интересно, особено ако говорим за косите на момичетата, но много харесахме дългите летни рокли и кожените поли, както и цялата бонбонена тема на колекцията, за която Emma сподели, че е вдъхновена от студените морски брегове на Англия, на които тя се е опитала да придаде повече топлина.Тук ще споменем две достатъчни имена от първи ред – Кейт Мос и Кристен Стюарт, които гледаха шоуто с усмивка.

Topshop UniqueПоканата, на която стоеше лика на Елизабет Тейлът в ролята й на Клеопатра ни накара да мечетаем за злато и коприна, още преди да сме видели дрехите. И всъщност точно така се получи, ако изключим коприната, която бе заменена дори от дебели плетива, странен летен подход, но все пак говорим за Лондон.


Ана Уинтър


Колекцията, която от първи ред изгледаха Наоми Кембъл, Ана Уинтър, Келис, Оливия Палермо, Никола Робъртс и още имена от този ранг, ни се стори изключително продаваема и достъпна.


Наоми Кембъл заедно със собственика на Topshop Филип Грийн


Основно впечатление правят принтовете и позлатените платове и дългите прави трикотажни рокли с египетски символи.


Келис


Richard NicollHenri-Georges Clouzot и неговият филм от 1966 г. L’Enfer беше основното вдъхновение на тази колекция, откъдето идват и тези красиви подводни цветове, вариращи от светъл тюркоаз, през аква и ултрамарин, чак до бледо розово, черно и сиво. За постигането на този вид на дрехите, в материалите, използвани в колекцията има внушителни попадения като неопрен, метализирана дантела и латекс.Въпреки това, дрехите изглеждат невероятно.

Очаквай ни по-скъсно днес с подробен репортаж от първи ред от ревюто на Paul Smith.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на: 


 

More All fashion