Следва

Куражът и връзките са по-важните условия за успех у нас, отколкото талантът и добрата идея, според читателите на ViewSofia

Екслузивен репортаж от първи ред на London Fashion Week. Шоуто на Paul Smith пролет-лято 2012

Неговата колекция за пролет-лято 2012 имахме удоволствието да гледаме от първи ред в третия ден на седмицата на модата в Лондон.

All fashion преди 12 години

Има имена, които са останали в историята на английската мода като символи на нещо непреходно – елегантност, качество и иновативност. Paul Smith е в челната тройка на тази класация.

Неговата колекция за пролет-лято 2012 имахме удоволствието да гледаме от първи ред в третия ден на седмицата на модата в Лондон.

Основната зала на Royal Hulticultural Hall бе пригодена за събитието с начален час 17:00 часа. Но всъщност не всичко мина като по часовник. Както казахме преди, целият ден вървеше с ужасно закъснение, а шоуто на Paul бе в програмата между все по-известният Marios Schwab и „тайното” ревю на човека, за когото не е нужно определение – Tom Ford.



Основна причина за започването в 50 минути по-късно се оказа очакването на Президента на Британския комитет за мода (BFC) и Ана Уинтър, която така и не се появи.


Емануел Алт


Появиха се обаче Емануел Алт, Анна Дело Руссо, Хамиш Боулс, Сузи Менкес и главните редактори на британските Harper’s и Vogue, което леко повдигна звездния статут на отсрещната страна на първия ред. Без знаменитости, без пози и папараци и с доста свободни места, шоуто принудително започна, както казахме, доста по-късно от посочения на поканите час.


Анна Дело Руссо (отляво) ; Гаранс Доре (отдясно)

Това, което харесваме в Paul Smith, винаги е било подхода на дизайнера към жените, обличайки ги в мъжки дрехи, без всичко това да изглежда андрогинно и не на място. Дори напротив, усещането, което тези дрехи ни донесоха, беше за изключителна лекота, дори простота в обличането, онзи момент, в който си казваш „гениално просто”.



Силуетите можем да разделим на три основни части – комбинации с панталон, с разкроени копринени поли до под коляното и рокли.



Почти без високи обувки, а с лекото усещане за момичето, което тича, развявайки разкроената си пола, за да хване автобус или жената от офиса, обута в прекрасни мокасини и наметнала леко сако, излизаща от ресторант в обедната си почивка.

Цветовете преливат от сладоледени светли тонове до тъмните нюанси на същите, съчетани помежду си толкова умело и "като-за-снимка", че за миг си помислихме, че стайлингът е дело на известен блогър.



Харесахме ризите, които в един момент се превърнаха в рокли от коприна, но би било прекрасно един ден да видим дълга коктейлна рокля (може и риза) от дизайнера, със сигурност ще е приятна изненада.



Колекциите на Paul Smith в София можеш да откриеш в бутик Trend Box на пл. Света Неделя 5.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



 

 
 

More All fashion