Следва

Супер готини тенденции в обувките от Deichmann

Седмица на модата в Лондон пролет-лято 2012. Ден последен от официалната програма

Последните дамски колекции в Лондон ...

All fashion преди 12 години

Денят е от онези, които не ти се иска да свършват, защото всичко е прекалено хубаво, но същевременно имаш нестихващо желание да се потопиш в реалния свят, защото си преживял 5 дни на фикция, която на всичкото отгоре ще достигне до магазините чак следващата пролет.

Един вид, искаш да се завърнеш от бъдещето.

Последните дамски колекции в Лондон бяха показани във вторник и честно казано, с почти нищо не допринесоха това да бъде силен британски сезон, какъвто беше миналият, например.

Тази година почти не видяхме отличаващ се силно дизайн, а по-скоро стари идеи, пренесени на нов изпринтиран плат или в най-добрия случай умело постигнат стайлинг, който на пръв поглед да замаскира абсолютно скучните дрехи.

За еднородни тенденции почти не може да става дума, освен ако не говорим за силно разработените принтове, роклите с асиметрична горна част, наситеното оранжево, бонбонените цветове и металните материи, които са по-скоро микротрендове.

Ето и най-интересното от деня:

Roksanda Ilincic


Institute of Directors отново стана място за презентирането на новата колекция на Roksanda, която този път направи малка крачка встрани от това, което по принцип прави най-добре красиви коктейлни рокли.

Не казваме, че не присъстваха и този път, просто, стилизирането им с плетените шапки леко обърка сезоните, но пък ги приземи до голяма степен.



Харесахме това, че формите напомняха на ранния Баленсиага, но по нов и осмислен начин, както и вълшебно бонбонените цветове.

Mary Katrantzou



Съпоставка между индустриалното производство и красотата на природата направи една от най-обсъжданите млади дизайнерки в Лондон този път. Две тотално различни вселени се съчетаха в принтовете на дрехите й. Харесваме тази колекция, защото показва една гледаща напред Mary, което се вижда в разнообразието на показаните дрехи, които вече не са само рокли, а и плетива, панталони, сака, якета и пуловери.



Колекцията беше показана рано сутринта в старата гара, която платформата Topsho използва като venue за своите дизайнери, а моделите се разхождаха около огромна инсталация от цветя преливащи в четири цвята.



Единственото нещо, което леко ни смути, бе това, че Mary е дизайнер на принтове, но не можехме да не зададем въпроса дали е способна да се задържи на върха само заради принтовете си, защото след пролет-лято 2011, когато тя показа „интериорната” си колекция, все още не е успяла да се надскочи, да постигне отново онази еуфория от преди година. Само времето ще покаже.

Meadham Kirchhoff



Ed Meadham и Ben Kirchhoff са луди. Те дори не са това, което е Vivienne Westwood или Galliano, а са в съвсем различен свят. Те са в света на приказките за лека нощ, феите и балерините. И винаги правят така, че тяхното ревю да не е просто разхождане на красиви дрехи, а истинско шоу, пърформанс ако щете. Затова просто смятаме да ви го покажем, без да коментираме. Заслужава си!



Osman



Едно определение се върти в главата ни за тази колекция и то е – скучна. Харесваме минималистите и Osman в частност, чиято есенна колекция е, по наше мнение, една от най-добрите в Лондон, но минимализма често може да е равен на скука. Колекцията се състои от няколко повтарящи се силуета, изработени от тафта и коприна и единственото интересно нещо са наситените цветове, особено това синьо.

David Koma



Ако се замислите за най-добрия начин да танцувате на висок ток около племенен огън,  то тези дрехи са вашето решение. Гениалният Koma ни накара да повдигнем вежди с усмивка, защото тези дрехи са точно това, от което имахме нужда, за да кажем, че все пак има надежда. Страхотни силуети, форми и геометрия и честно казано, една от най-интересните и не буквални препратки към tribal въобще.

Отразяването на London Fashion Week от екипа нa ViewSofia стана възможно и благодарение на любезната и стилна подкрепа на:



 

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.