Следва

Стартът на SOFIA DANCE WEEK

Ден без автомобили

Италианският посланик Н. пр. г-н Стефано Бенацо ще посети безплатната пешеходна обиколка на София Free Sofia...

Events преди 12 години

Италианският посланик Н. пр. г-н Стефано Бенацо ще посети безплатната пешеходна обиколка на София Free Sofia Tour в 11 ч. на Европейския ден без автомобили - 22 септември. Визитата е част от програмата на Европейската седмица на мобилността, в която София участва от 16 до 22 септември.

Г-н Бенацо ще се включи в организираната от сдружение „Фрий София Тур” (http://www.freesofiatour.com) обиколка заедно с други представители на Италианското посолство. Сред тях ще има и такива, които наскоро са пристигнали в града и за първи път ще имат възможност да го разгледат по-подробно.

Посланик Бенацо подкрепя кандидатурата на София за Европейска културна столица през 2019 г. и е част от организационния комитет. Италия и България са поканени да излъчат градовете /по един от двете държави/, които ще получат титлата "Европейска столица на културата" за 2019 г.

В деня без автомобили жители и гости на София ще могат да научат повече за София и да спечелят награда, ако посетят информационния щанд на сдружение „Фрий София Тур”, който също е част от Европейската седмица на мобилността. Щандът се намира на пл. „Света Неделя” и ще е открит от 11 до 19 ч.

В рамките на изпълнената със събития седмица „Фрий София Тур” организира и фото изложбата „София преди Синята зона”. От 19 до 25 септември в галерия Credo Bonum ще можете да видите града без автомобили. Изложбата е подкрепена от Асоциация за развитие на София, сайта Стара София и Фондация Credo Bonum.

Вече повече от година сдружение „Фрий София Тур” организира безплатните пешеходни обиколки на английски език Free Sofia Tour. Над 6000 човека от над 85 държави от 6 континента са разгледали столицата чрез тях. Обиколките тръгват всеки ден от 11 и 18 ч. от ъгъла на Съдебната палата, независимо от лошото време и дори през празнични дни.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?