Следва

Trend Report: Пролет-лято 2011/12 през очите на дизайнерите в Лондон

Седмица на модата в Милано. Ден първи

С лека носталгия напуснахме Лондон и с огромно вълнение се отправихме към Милано, където вчера стартира седмицатa...

All fashion преди 12 години

С лека носталгия напуснахме Лондон и с огромно вълнение се отправихме към Милано, където вчера стартира седмицата на модата пролет-лято 2012.

Като всеки първи ден и тук нещата започнаха бавно и плавно и се спряха само в един върхов момент, който, разбира се, се оказа ревюто на Gucci. Само след седмица лейбълът празнува 90-тата си годишнина във Флоренция и с тази нагласа те ни поднесоха една абсолютна парти колекция.

Докато чакаме с нетърпение следващите модни изненади, ето и какво се случи в първия италиански моден ден.


Alberta Ferretti


Alberta Ferretti ни показа колекция от копринени рокли в черно, бяло, бежово и най-ярки цветове, допълнени от прозрачни детайли.

Дрехи за горещи летни нощи, към които дизайнерът добавя и тренчове в случай, че времето те изненада, копринени костюми и любимия ни аутфит - една страхотна прозрачна риза в каки, комбинирана с кафява пола.



Колкото до обувките - по-скучни едва ли можеше да бъдат.

Francesco Scognamiglio



Колекцията на Francesco Scognamiglio обединява жената на двайсетте, която откриваме в кройките и материите на дрехите и ярките цветове на модерната жена като ментовите и прасковени нюанси. Въпреки че, не е нещо ново, заигравката на Scognamiglio с дантелата е излючителна - малко са майсторите, които така красиво нанасят черна дантела върху бяло. Нищо, че прозрачната пола не е най-практичната дреха, това бе една от най-красивите колекции последните дни.

Gucci



Гледайки колекцията на Gucci за пролет-лято 2012, автоматично се пренасяш в джаз клуб през 20-те, където дами с опушен грим в бляскави рокли с много ресни танцуват жизнерадостно. Единствената разлика с миналото са цветовете и формите по дрехите - Фрида Джанини комбинира черно, бяло, златно и бронзово във фигури подобни на небостъргачите в Ню Йорк.

No. 21



Хареса ни как Alessandro Dell'Acqua обединява в едно момичето и момчето в колекцията си за No. 21. От една стана имаме много пайети, сатен, мини дължини, секси градски аутфити, а от друга -  ризи, закопчани до горе под пуловери. Хитът на колекцията безспорно е принта на полугола азиатска девойка, който виждаме по поли, рокли, ризи и т.н.

Очаквай ни скоро с още новини от Милано.
 

 



 

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 56 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.