Следва

Седмица на модата в Милано пролет-лято 2012: Изобилието

Седмица на модата в Милано пролет-лято 2012. Сладости и раздели в ден втори

В Минало страстите се покачват изненадващо, но всъщност всичко това се очаквашe...

All fashion преди 12 години

В Минало страстите се покачват изненадващо, но всъщност всичко това се очакваше, защото преполовихме модния месец и дойде ред за най-интересната част - Милано и Париж, където новините наистина летят със скоростта на най-бързия интернет доставчик, а красивите и стойностни колекции са абсолютно навсякъде, а не въпрос на рядък късмет.

Тук всичко е в повече - повече дрехи, повече принтове, повече цветове, повече злато, по-красиви дрехи, по-добри и красиви момичета, повече синьо, повече софистицираност, повече кич, изобщо, като на fashion week.

Започваме:

Prada

Миуча е абсолютен гений и макар и винаги да имаме бегла представа какво ще видим, заради мъжката и resort колекции, винаги сме ужасно изненадани, при това приятно. 



Ако момчетата през пролетта бяха пратени на голф с леки препратки към Елвис, то момичетата са достойните им половинки, които са толкова небрежни и сладки, че ти се иска да им купиш захарен памук.



Те олицетворяват всичко, което точно тези мъже биха искали - красиви жени и коли, с лекo "Mad men" усещане, сиреч през 50-те - плисирани поли, високи талии, кожени поли, рокли с принтове на ретро автомобили, цели бански костюми и стилизирани пламъци навсякъде, дори по обувките.

Max Mara



Леко случновато усещане ни донесе тази колекция, но Laura Lusuardi рядко ни кара да крещим от вдъхновение. Съвсем спокойна, с доста спортни препратки и минималистичен подход. Харесахме наситеното бебешко синьо, което Милано продължи да затвърждава като тенденция за следващото лято и комбинирането му с карамелените нюанси - от бежово до тъмнокафяво, комбинация от цветове, която изглежда неочаквана, но толкова на място.

D&G



Краят на една ера бе сложен с това ревю, което се оказа последното за D&G. Тези слухове се носеха от доста време насам, но никой не потвърждаваше нищо, докато в деня на ревюто всички не получихме официално съобщение от прес представителите на Dolce&Gabbana, което гласеше:

"Минаваме през много щастлив момент в нашия живот. От следващия сезон D&G ще стане част от Dolce&Gabbana, давайки още сила и енергия на нашите колекции. За нас това е като връщане назад към началото на кариерата ни, когато бяхме изпълнени с идеи. Имаме много проекти, които бихме искали да започнем по същия начин, както преди време D&G се роди. Това е нашата реалност сега и сме изключително щастливи с нея!" - Доменико Долче и Стефано Габана


Накратко - вторият лейбъл на Dolce&Gabbana D&G вече няма да съществува като младежка линия, а ще бъде присъединен към основната линия на марката, давайки й повече енергия, цвят и младост.



Но пък последната колекция бе толкова запомняща се, позитивна и италианска, че очите ни не все още привикват към нея. На практика това са няколко подбрани принта на копринени шалове, които са превърнати по най-умелия начин в секси колекция. И честно казано ни липсва само едно нещо - горгоната на Versace.

Fendi



Silvia Venturini Fendi и Karl Lagerfeld ни показаха една жена, която определено не е в най-младите си години, но пък е в най-стилните си и модерни - изтънчена, знаеща мястото си и дори леко академично аристократична.



Харесахме широкият обхват на дрехите, които варираха от съвсем ежедневни до коктейлни, както и страхотните аксесоари, които са запазена марка на Fendi. Сребрърните и златни вежди на момичетата, обаче остават под въпрос.
 

 


 

 

More All fashion