Следва

Шапката на есента

Седмица на модата в Милано пролет-лято 2012: Изобилието

Ръцете на Донатела Версаче са се отпечатали върху всяка рокля от колекция пролет-лято 2012. Великолепните...

All fashion преди 12 години

Милано се очерта цветен, прекрасен и с влияние от няколко великолепни епохи, но най-вече ни впечатлиха дизайнерите, чиито модели дефилираха в петък и събота, със свободата на кройките, въображението за принтовете и силно женствените кройки.

Ето какво се случи през уикенда в Милано, или по-точно в най-парти дните - петък и събота:

Versace

Ръцете и душата на Донатела Версаче са се отпечатали върху всяка рокля и тоалет от колекция пролет-лято 2012.

Великолепните вечерни красавици – дълги и къси, носят отново типичните за марката секси кройки, но супер елегантни силуети и свежи, омагьосващи принтове.

Всичко ухае на лукс и коктейлни вечери край басейна.

Миди и морски звезди ни връщат към спомените за плажа и питиетата на брега на морето.

Iceberg

Блузони, копринени гащеризони, пайети, великолепни блузи, страхотни женствени кройки и много прозрачно очертават предимствата в колекцията на един от любимите ни милански лейбъли.



Копринени сака в комбинация с къси гащи, пак от коприна, както и принтове на едри и цветни хризантеми от глава до пети правят пролетта на 2012 прекалено хубава, за да имаме търпение да я дочакаме. Близо 50-те модела, които се разходиха по подиума еволюираха от бяло и черно в страхотни цветни комбинации. Полите са тип молив до коляно, което е чудесна новина за всяка стройна дама, панталоните са в женствената кройка с широк ханш и тънък глезен, а цветовете - жълто, корал, тюркоаз, черно и бяло.

Blumarine



Красивите поли и рокли, които Ана Молинари създава, ни връщат към женствеността и сексапила на 50-те години. Огромни слънчогледи се отпечатват върху разкроените поли на черен фон, роклите пък са приказни в най-красивото синьо и принт на ярко жълти цветя. Но точното след великолепната бяла и чиста рокля, моделите преминават плавно някъде в 80-те с къси спортни якета и къси, много впити панталони. Следват ги мини еластични рокли, клинове, къси до безобразие бюстиета, копринени гащеризони и всичко, което една съблазнителна жена би искала да има в гардероба си. Затова моделите са цели 62, а плодородният Милано се гордее и с голямо разнообразие на принтове, цветове и ярки акценти, които веднъж завинаги ти се запечатват в паметта. Колекцията пролет-лято на Blumarine има за всяка жена по нещо, което би й се харесало, но гарантираме, че всички ще си паднат по роклите с пайети, тесни, черни и до коляно.

Etro




Запазеният знак на фамилия Етро – пейсли мотивът, се появява едва след десетия модел, а ревюто стартира с красива рокля от джаз епохата в прелестни графични принтове. Следват още красиво оцветени рокли, поли и блузи, а дължините показват само красиви прасци, оформени колене и тънки глезени. Обожаваме ярката Etro пролет, обожаваме роклите с широки "прилеп ръкави, както и нежните цветове като корал, праскова и виолетка. Изтънчена и много позитивна колекция, която слагаме в графата "Любими".

Moschino



Фрида Кало и мексиканските одежди, аржентинските тореадори, каубои и индианци се обединяват в колекция, пълна с етно влияние не само в кройките, но и в детайлите, шарките, дори прическите с плитка около главата, които мексиканската художничка Кало рисува автопортретите си. Невероятни са и нежните дантели по саката, бродериите по коланите. Контраста черно-бяло определено ще е водещ тренд и през пролетта на 2012-та, но и златото и пайетите няма да останат по-назад в wish list-a за топлия сезон.

Bottega Veneta



Майсторът в занаята и почитателят на ръчната работа и скъпите материи Томас Майер показа поредица от коктейлни рокли, в които водещ мотив бяха плисетата, много характерни и за други милански дизайнери. Не сме свикнали с графичните принтове при този лейбъл, но ни хареса изненадата. Освен земните цветове като кафяво, черно, петролено зелено, оранж, бяло, видяхме и няколко цветни идеи в червено и виолетово.

Да, определено бихме носили Bottega Veneta цяла пролет.

Jil Sander



С бяло до ослепяване започна колекцията на Jil Sander пролет-лято 2012, но обичайно после дизайнерът ни поднесе прекрасни ордьоври от рокли с пейсли мотиви в красиви цветове, сложни дизайнерски кройки, които комбинират риза, пола и вечерна рокля в едно. Но думите при Jil Sander винаги са излишни, когато си пленен от всеки един от 50-те модела, който крачи по подиума. Затова решихме да ти покажем повече снимки, отколкото смели описания.




Emilio Pucci



Влиянието на 70-те е обичайно за един от царете на принта, защото десетилетието обожава цветните и шарени неща. И в тази колекция пейсли мотивът е водещ, но забелязваме и циганските елементи в моделите. Огромните поли и късите бюстието, които видяхме при повечето италиански дизайнери, са много горещ тренд за пролетта, като задължително към циганския тоалет е да се накичим с огромни обеци и гердани и едри гривни.
Прозрачните шарени рокли са също страхотен хит, а сексапилът в костюмите, като този на първата снимка, е неоспорим.

Just Cavalli



Just Cavalli си е Just Cavalli от първия до последния модел, но като изключим емблематичните ресни, каубойските шапки и животинските принтове, много ни харесаха нежните блузи в лимонено жълто, блейзерите без ръкави и разкроените рокли с леопардови шарки.
 
Седмицата на модата в Милано продължава и утре, а от нас очакавай още новини за великолепни тенденции, екстравагантни гости и много обувки по улиците на града.

 


 

More All fashion

Тилда Суинтън за Chanel и всичко придобива нов смисъл

All fashion преди 1 седмица

Изкуството и модата винаги са вървели ръка за ръка, тясно преплитайки се, като едното вдъхновява другото и обратното, за наша, на наблюдаващите процеса, огромна радост (вижте още: Големите модни изложби: Ирис ван Херпен в Musée des Arts Décoratifs в Париж).