Следва

Милано по асфалтовите дефилета: Нежни рокли през есента

Trend Report: Черешката на шапките - винтидж, вълнена и с периферия. Точно като на Оливия Палермо

Без значение от кого искаш да се скриеш, скрий се под красива и топла вълнена шапка. Вълшебната й формула за секунди прикрив...

All fashion преди 12 години

Будилникът звъни всяка сутрин точно в 7 и "магията" започва - освежителен душ, за да отмиеш следите от поредната луда нощ. Следва стягащо бельо, за да прикрие целулита, плюс сутиен с подплънки. Сешоар, маша, лак и т.н. Малко грим, за да скриеш сенките под очите, пъпките, бръчките и още малко грим, и още малко. Рокля, която подчертава краката и гърдите ти, но прикрива, до колкото може, ханша. Висок ток за изправен стойка и още няколко сантиметра височина. Тренч и шапка, защото все пак времето не ти стигна да си прецизна във всичко. 

Без значение какво и от кого искаш да прикриеш, скрий се под красива и топла вълнена шапка. Вълшебната й формула за секунди прикрива следи от недоспиване, повече чаши вино, повече години или не дотам сполучлива разкрасителна операция. Спестява няколкото решаващи минутите пред огледалото за грим, които винаги обръщат чашата на закъснението. Спасява буклите от дъжд или пък теб от липсата оформени вълни в косата. Замества чадъра и е финалният щрих към перфектното вълнено палто. Тя е нещо като кухненски робот в гардероба, но без ток или батерии.

Доказателства за голямата й модна функционалност открихме безброй по време на седмицата на модата в Лондон. Там вълнената шапка бе черешката на всяка торта или с други думи лондончанки я носят с копринени рокли и пантофки, с дантелена и обувки с отрязан връх, с мъжки ризи, кожени поли или елегантни бели костюми - без значение, дали аутфитът е летен, есенен или зимен, на върха му винаги има вълнена шапка с кръгла периферия.



 


 

More All fashion