Следва

News Екстаз във вторник: Летисия Каста при Милен Цветков, Путин с лифтинг, Фейсбук влиза в политиката, Кейт Мос прави бижута

Изложба „ЛЕГЕНДА“ на Румен Нечев

Галерия „Ракурси“ представя изложбата Легенда“на художника Румен Нечев. Концепцията на изложбата е свързана...

Events преди 12 години

Галерия „Ракурси“ представя изложбата „Легенда“ на художника Румен Нечев. Концепцията на изложбата е свързана с тълкуването на географската карта - картата, която рисува света. За да я разчетем правилно, използваме нейната ЛЕГЕНДА – обяснение на това, какво означават фигурите и цветовете, с които тя разказва. Въпросът е, подлежи ли на четене художественото изображение? Разказва ли то? Можем ли да го гледаме и разбираме с помощта на ЛЕГЕНДА, дори и ако ни я предлага (с ирония) авторът на творбата? И ако сме предупредени, че мащабът на представяне е едно към седем милиарда – как иначе, след като на планетата има седем милиарда души, всеки със свои очи и със своя легенда.

Това е третата самостоятелна изложба на Румен Нечев в галерия „Ракурси“. В нея той представя 18 графични произведения.

27 септември – 11 октомври 2011
галерия Ракурси


 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.