Следва

Назаем от Vice Англия взехме: Един ден от London Fashion Week...на LSD

Седмица на модата в Милано пролет-лято 2012. Финалът

Неделята и понеделника в Милано нито ни изненадаха с нещо, нито пък ни спестиха от разкоша си.

All fashion преди 12 години



Неделя и понеделник в Милано нито ни изненадаха с нещо, нито пък ни спестиха oт разкоша си.

На преден план, разбира се, отново излизат принтовете и то какви - освен палмите, принт, който видяхме при Missoni и Salvadore Ferragamo, Dolce & Gabbana ни поднесоха почти цялата зеленчукова гама.

Влюбихме се в кройките на Marni, в спортния дух на Versus, в двойните якички на Massimo Rebecchi, в блясъка на Giorgio Armani и какво още чети надолу. 


Marni

Ако трябва да опишем колекцията на Marni пролет-лято 2012 с две думи, то това ще бъдат чистота и прецизност.

Това може да се определи като една от най-силните колекции на Консуело Кастилиони за лейбъла само заради чистите визии с подчертани линии.

Към тях дизайнерът добавя прозрачна органза към почти всяка дреха, която допълнено удължава силуета.
 



Харесахме нежните цветове, флоралния принт, изящните деколтета и обувките на дебел висок ток, за които вече мечтаем.

Versus



Кристофър Кейн прави чудеса с Versus. За пореден път го доказа преди няколко дни с колекцията си пролет-лято за дъщерния лейбъл на Versace, за която работи съвместно с Донатела. В дрехите им едновременно се преплитат спорт и сексапил с черно и всякакви млечни нюанси. Работата на Кейн за лейбъла определено помага на Versus да отбеелжи точки там, където Versace не успява.

Missoni




Missoni ни показаха куп дрехи, които никога не бихме облекли.

Колекцията на Анджела Мисони изобилства от ресни, къдри, всички принтове характерни за марката плюс животински шарки и много растения, силно наслоени аутфити и всичко това комбинирано навсякъде.

Dolce & Gabbana



Забрави портокалите, черешките, лимоните и т.н., защото според Dolce & Gabbana те са абсолютно демоде. Следващата пролет на модната маса те поставят зеленчуците - лук, патладжан, домати, краставици, царевица и чушки ще са основното ти меню, ако заложиш на марката, заедно с малко цветя за разкош. След зеленчуковата вълна, колекцията преминава в траурно черно, преливащо от сексапил, разбира се.

Що се отнася до кройките, представи си малко италианско градче през лятото някъде в средата на 50-те. Единствената разлика е, че освен чантите от слама пълни с пресни франзели, колекцията предлага и чанти от кожа с косъм.

Salvatore Ferragamo



Леопардовият принт няма да ни напусне лесно, но и палмите ще са голям хит следващата пролет, ако съдим по ревюто пролет-лято 2012 на Salvadore Ferragamo. Същото можем да кажем и за модела на гащеризона и панталоните, които видяхме в колекцията на Gucci за лятото, което вече отмина. Въпреки че сме далеч от мисълта да хвалим шоуто, то имаше и силни моменти, които не са за пренебрегване, като златистата рокля без презрамки, която ще е зашеметяваща по партита край Средиземно море.

Massimo Rebecchi



Колекцията на Massimo Rebecchi за следващия топъл сезон не предлага нищо ново по отношение на кройки, принтове и визия като цяло. Въпреки това, има няколко неща, с които с удоволствие бихме допълнили гардероба си, като сивата риза с двойна яка, втората в червено, прозрачния топ със златиста яка, роклята с дълбоко деколте и плисирана долна част, бялото сако без ръкави и прозрачната оранжева риза без ръкави.

Aquilano.Rimondi



Това, което ни показаха Aquilano.Rimondi, можем да опишем като перфектните дрехи за посещение на сватба. Много нежни и меки цветове в красиви и дори леко смели кройки, но пък ще изненадат всички скучни братовчеди.

Dsquared²



 
Dsquared² от своя страна са се заели с несложната задача да ни подготвят за фестивалите идното лято, предлагайки всичко, което хипи културата, калта, кожата с косъм, пънка и американският флаг могат да сътворят събрани заедно. В резултат имаме много деним, ресни, лицева кожа, каре, гумени ботуши и разбира се, бира.

Gianfranco Ferre



Критиката се отнесе доста лошо с тази колекция. Тя е първата за дуото Стефано Цитрон и Фредерико Пиаджи, които замениха Томазо Акуиляно и Роберто Римонди. Двамата почти безизвестни дизайнери се предполагаше, че трябва да влеят нова кръв в марката и да върнат вярата в нея. За съжаление обаче трицветната минималистична колекция, отличаваща се само с металния колан и падналото рамо, не успя да го постигне.

Giorgio Armani



Очевидно Джорджо Армани е обсебен от светлината този сезон. Колекцията му за Emporio Armani изобилстваше от звездни отблясъци, а в отличителната му линия Giorgio Armani  виждаме да се отразява луната. Безспорно най-силният момент на шоуто бе финалът му, когато три модела излизат заедно в бляскави сребристи рокли, напомнящи лунните принцеси във фантазиите ни.

Останалата част от колекцията приличаше повече на извадена от дълбините на нощен океан. Основните моменти в нея са панталоните дълги до средата на прасеца с цепки отпред, саката с вдигнати заострени рамене и роклите без презрамки със заоблена предница.

Roberto Cavalli



Празнувайки 40 години от създаването на лейбъла си, като че ли Roberto Cavalli преживява абсолютен Ренесанс. За разлика от колекциите му, които обикновено натежават с животинското в себе си (имаме предвид кожи и животински принтове), тази бе истинско олицетвеорение на лекота и увереност. Нито многообразието от принтове ни се стори прекалено, нито златните аутфити. Напротив, моделите в тях приличаха на римски богини. Този път Cavalli ни очарова много, наистина.

Последният ден, т.е вторник, в Милано бе спокойно и тихо, заради не толкова специалните за модната индустрия лейбъли. Но ние решихме да ти покажем най-доброто от тях в следващ материал.


 

More All fashion