Следва

Седмица на модата пролет-лято 2012 в Париж. Концептуална женственост

Стилът на ВИП гостите от седмицата на модата в Милано. II част

Едно модно ревю не продължава повече от 15 минути, но заемането на първите места може да отнеме до 45...

All fashion преди 12 години


Едно модно ревю не продължава повече от 15 минути, но заемането на първите места може да отнеме до 45. Обикновено имената на него са като наредени списания от вестникарска будка.

Главни редактори и стилисти, журналисти от целия свят се събират в четирите важни точки на Земята, за да следят, обсъждат и показват супер новите дизайнерски тоалети.

В Милано те сякаш са най-цветни и най-тренди, пък и напият моден папарак там, не пропускаше възможност да щракне всяка известна модна персона, изпречила се на пътя му.

И така, ето как изглежда стилът на ВИП гостите по време на седмицата на модата в Милано с кратки описания и броя тоалети, с които ние лично ги засякохме. Броя на тоалетите обикновено са правопропорционални на броя на посетените ревюта.

За да е по-лесно, ги разделихме на две части. Виж първа част>>

Втората част, но не по важност, Вип персони в Милано стартираме с най-популярната и абсолютно призната за звезда на модата главна редакторка Анна Уинтър, която пази гърба на Vogue USA.


Госпожа Уинтър едва ли има нужда от представяне, но все пак ето с какво е най-известна в кариерата си - Ана стилизира дънки GAP с яке на Balenciaga на първата си корица през 80-те и с това срина изкуствената Берлинска стена между "класната" и уличната мода. Ана притежава гениалния бизнес ум, за да предвижда теченията и настроенията в модата, да усеща нуждите на пазара.



Брой аутфити, с които я засякохме - 1
Отличителни белези на стила - абсолютна вярна е на стила си, никога не експериментира, знае точно кои лейбъли и артикули да сложи в гардероба си. Безкомпромисна лейди, желязна, хладнокръвна и винаги инкогнито под чифт тъмни очила, емблематична прическа.

Скот Шуман е нещо като Анна Уинтър на стрийт стайл модата. Няма човек, който да не познава www.thesartorialist.com.



Скот е човекът с талант и моден усет. Когато стоковият базар е в своя крах, Скот зарязва цифрите и излиза да снима. Просто да снима. И става толкова влиятелен в новото си поприще, че е способен да създава тенденции и да ги пласира. Шуми се че е консултант на големи модни гиганти.

Отличителни белези на стила:
мъжкар, който разбира от мода.

Гаранс Доре
е неговата половина - творческа и емоционална. Нежната страна на Скот Шуман е винаги в сянката, не на мъжа си, а на прекрасните илюстрации и снимки в блога си: www.garancedore.fr.

Репортажите, които прави, обикновено започват със "Защото на мен ми харесва”. Посланията й са много лични и откровени - от интервюта и личности, които са я впечатлили, до малки съвети зъса това как да бъдем по-женствени.

Брой аутфити - 1
Отличителни белези на стила: винтидж неща, френска елегантност, много женствени акценти, еклектичен ум. Може да носи пантофки Zara с къси панталони Etro и винтидж жилетка и да изглежда превъзходно.

Тату Макферсън е редактор в Gracia.it.



Тя е прекрасен фотограф, в блога си alltheprettybirds.blogspot.com публикува красиви моменти от уличната мода. Mодните й материали са винаги обвързани с разбиране за културата, която поражда модата. Затова и в блога й се наблюдават малки бисери, улавящи есенцията на човека, който представя. Стилът й е винаги много нежен и фин. Дори и по-грубите форми й придобиват изтънченост. Тя е пример за това как финеса в носенето дава смисъл на дрехата.

Брой аутфити - 3
Отличителни белези на стила: еклектика и смелост.

Елиза Налин също е лице, което помниш от стрийт стайл фотографиите, убедени сме.



Тя е стилист, консултант за списание I-d. Сайтът й http://www.theselby.com/ е извор и вдъхновение за цветове, форми и най-различни "космати" неща. Самата тя сменя много често занимания в областта на модата - от главен дизайнер на Самсонайт, за които прави мъжки и дамски обувки, до консултант и стилист за рекламни кампании, списания и марки. Списъкът й с клиенти е разнообразен и неочакван като цветовите комбинации, които Елиза прави в тоалетите си.



Брой аутфити - 4
Отличителни белези на стила:
цветове, форми, много руса и къса коса.

Колкото и стилни и впечатляващи обаче да са тези имена, те рядко са разпознаваеми за случайните минувачи. И когато Скарлет Йохансон се появи на Dolce&Gabbana, тя без да иска доказа това, с еуфорията, която предизвика.



Така също в предпоследния ден на модната седмица се появи друга неочаквана изненада. Съгласни сме, че е една от кралиците на грънджа, най-вече асоциирана с покойния си съпруг. Съгласни сме и с това, че като такава, може да си позволи промени, експерименти и невероятни комбинации, както и всичко винаги й бива прощавано. Но когато видяхме бледата кожа и изпития вид на Кортни Лъв пред дефилето на Кавали, бяхме изненадани до безмълвие от този коктейл.

Милано приключи както всяка година, без особени смели съчетания и сйандални ревюта, но пък се пренесохме в Париж, където очакваме истински изненади. За втория ден от седмицата на модата там чети в специалния ни материал, малко по-късно.

 


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.