Следва

NEW ARRIVALS: Страхотни гривни от питон във ViewSofia Shop

Седмица на модата пролет-лято 2012 в Париж. Концептуална женственост

Добре, че е Париж. Не случайно всички чакахме него. Просто, защото знаехме, че той ще спаси сезона. Така и стана.

All fashion преди 12 години

Добре, че е Париж. Не случайно всички чакахме него. Просто, защото знаехме, че той ще спаси сезона. Така и стана.

Вчера беше третият ден от седмицата на модата там и макар и да има още доста колекции до края й, то вчерашният ден бе достатъчен, за да си кажем, че не всичко е загубено.

Ако досега от Ню Йорк, Милано и дори Лондон видяхме по-скоро игра на сигурно, представена по атрактивен начин, то Париж съвсем не се шегува.

Не може да пропуснем да ти кажем за:

Balmain

Солидна доза свеж въздух бе инжектирана в Balmain с назначаването на Olivier Rousteing, който очевидно успя да спре ефекта на бягащата пътека, който оттеглилият се през февруари Christophe Decarnin донесе на къщата.

Дрехите на Christophe уж се опитваха да продължат напред, а винаги оставаха на едно и също място, без никакъв напредък, макар и красиви. Нещо, което Olivier успя със замах да премахне още с тази, първа за него колекция.



Въпреки всичко, дрехите остават верни на идеите, успешно разработени от Decarnin в миналото, но изненадват с нови линии и похвати. Идеята е ясна още на пръв поглед – веднага виждаш момичето, което от Тексас се придвижва в Мексико, взимайки най-доброто от декоративна гледна точка от двете култури. Най-интересното остава изработката и всички детайли в дрехите, но рок звученето и безопасните игли са си отишли, а налице е силна, но по-скоро романтична жена, която носи къси тежки сака със златни бродерии и дълги поли от мека кожа с лекотата на диво животно.

Balenciaga




Това, че няколко от пейките, на които зрителите на ревюто седяха, очаквайки старта, се счупиха и се наложи абсолютно всички да изгледат на крака тази колекция, се оказа добър знак, защото тези дрехи биха изправили на крака всеки, който има и бегла представа от това, което се случва с модата в момента. Nicolas Ghesquière е сред малкото дизайнери, които измислят и създават Мода в момента, а не прекрояват стари идеи от отминали десетилетия с нови похвати. Нещо, което се преглъща, но не се казва Мода.

И макар и по всичко да личи, че този сезон Испания е сред основните отправни точки за вдъхновение на много дизайнери, че дори и дрехите на самият Кристобал Баленсиага от средата на 50-те също носят този повей, то човекът, които имаше най-голямо право да се вдъхнови по буквален начин от тях с днешна дата, не го направи. А остана верен на бъдещето, развивайки Balenciaga с финес и както заслужава голямото име. Колкото до самите дрехи – абсолютно оставаме без думи!

Manish Aroroa




Свикнали сме да виждаме само прекалени неща от Manish Arora и тази колекция ни се стори леко приглушена, макар и не точно възможна за прилагане на улицата. Все пак, силно се надяваме това, което той ще направи с къщата на Paco Rabanne след няколко сезона, ако продължава така, да е наистина величествено.

А точно тези дрехи са като приказка, чийто сюжет се развива в екзотична бонбонена страна – детска, сладка, но същевременно женствена и дори класическа. Представяме си я с прекрасен край, защото прекрасни са и дрехите в тази вълшебна история.

Nina Ricci



Peter Copping е човекът, който винаги кара коприната, шифонът и дантелата да изглеждат още по-женствени отколко са. Влюбени сме в бельото на показ в тази колекция, което отново ще бъде водещ тренд през следващото лято – сутиени и къси бюстиета, съчетани с поли с висока талия, което отново леко напомня на Испания; рокли от прозрачен шифон, под който се показва бельо и т.н. Накратко – свръх секси, но по най-приличния възможен начин.

Rick Owens



Предполагаме, че Rick Owens се е влюбил в точно този силует и просто не иска да го пуска за нищо на света, защото лятната му колекция е като олекотен вариант на силуетите от зимната – дълги поли и рокли, съчетани с връхна къса дреха – сако, късо палто, кожено яке. Харесваме това, че той е една съвсем отделна планета в модата и създава собствено усещане, което не може да бъде сбъркано, но се развива и дрехите му от крайно концептуални придобиват една елегантна нотка, която те кара да ги искаш.

Ann Demeulemeester



Кой би помислил, че Demeulemeester ще направи нещо с уестърн нотка. Никой, буквално. Но тя го прави толкова успешно, че ти се иска да имаш един от тези изумителни ансамбли само за да го гледаш като експонат. Харесваме движението в колекцията и мекият цвят „пудра”, който женствено се прокрадна измежду редовното черно и сиво.
 




More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.