Следва

Деница Атанасова-Гергова представи Питър Блейк у нас

Нашият седмичен плeйлист

Adele, Ray Charles, The Rolling Stones, The Smiths, Beck, Lana Del Rey, Monarchy, Gil Scott-Heron и т.н

Music преди 12 години

1. Adele - Someone Like You 

Чухме я за първи път, докато прослушвахме албума на Адел 21, който излезе на 24 януари тази година. За първи път чухме на живо преди точно пет месеца по време на церемонията на наградите Brit 2011, която се състоя на 28 април тази година. От тогава Адел я изпълни на не една или две големи церемонии, в страшно много предавания, не знаем точната бройка на кавърите, които има тази песен, но едва сега на 29 септември тя се сдоби и с официален видео клип.

Извиняваме се, ако вече до болка ти е омръзнала. От друга страна, ако не си я чувал до сега, се приготви за леко разтърсване.

Точно преди началото на изпълнението й на 28-ми април, водещият каза, че ако някога си имал разбито сърце, тази песен ще те накара да си го спомниш.



2. Something A La Mode - Paris makes me feel like dancing.
Ако мисълта за Париж вдига ръцете ти във въздуха, завърта ханша и кара краката ти да подскачат, това е твоята песен.



3. Beck - Hell Yes.



4. Lana Del Rey - Blue Jeans. Как сме пропуснали да я споделим не знаем, но ето че поправяме тази грешка, защото гласът и музиката на Лана са неща, които трябва да чуваш поне два пъти в седмицата. Заповядай!



5. Phonique - Amy's Heart. Това пък е най-приятният фон на чаша вино и хубава книга в събота следобед.



6. Monarchy - You Don't Want to Dance With me. Monarchy чухме миналата зима на партито на TOP 100 DJs. Тази седмица пък открихме тази не нова, но приятна мелодия.



7. Gil Scott-Heron - I'm New Here. За големият град началото на годината не започва през януари, а през септември. Товага се събужда целият културен живот на столицата ни - откриват се заведения, започват театралните сезони, организират се много повече изложби и всякакви събития.

Започвайки с такива мисли, някак логично стигнахме до Гил и точно този сингъл от албума му. Първо Гил свързваме със събуждането на хип-хом музиката, не само защото се смята за един от основателите й, но е и един от първите и малкото, които се осмеляват да задават неудобни за обществото въпроси с музиката си.

I'm New Here е песен за началото. Разбирай я както искаш и добре дошъл в есента!



8. The Smiths - A Rush And A Push And The World Is Ours. Колкото мрачно, толкова и вдъхновяващо.



9. The Rolling Stones - Get Off of My Cloud.



10. Ray Charles - You don't know me (live). На 23.09.1930 се ражда една от легендите на джаз музиката Рей Чарлз. На 23.09.2011 се навършиха 81 години от рождението му. Спомняме си го с това.

 

More Music