Следва

Trend report: За животните и пуловерите... с любов

Седмица на модата в Париж пролет-лято 2012. Диор и други красиви истории

Петъчният ден в Париж, слава Богу, мина без инциденти със счупени пейки и правостоящи модни величия. Всичко бе...

All fashion преди 12 години

Петъчният ден в Париж, слава Богу, мина без инциденти със счупени пейки и правостоящи модни величия. Всичко бе спокойно, Диор доказаха, че могат и без Галиано, Изабел Маран пак се справи блестящо, а Албер Елбаз от Lanvin впечатли със сложно скроени блузи и поли, задминавайки по красота дори коктейлните си рокли.

Ето какво се случи в ден Петък по време на седмицата на модата в Париж, която продължава до 5 октомври, а ние следим отблизо.

Lanvin

Няколко минути истинска наслада за женските сетива, с най-страхотните силуети, неутрални цветове и най-нежните материи, предложи Албер Елбаз на гостите по време на ревюто на поверения му Ланвин за Пролет-Лято 2012.

В приглушени светлини красивите рокли Lanvin бяха всичко, което би могла да поискаш, но този път Елбаз ни изненада приятно със сложно скроени блузи и поли, които заменяха нуждата от коктейлна рокля. Черно-бяло, черно, само бяло или неутрален беж, всичко от коприна, всичко скроено съвършено добре.

Isabel Marant




Жестокият огромен и цветен пуловер, с който великолепната Аризона откри ревюто на Изабел Маран в Париж ни подготви доста приятно за цялата колекция. Много и красиви цветове, шик спортни елементи, които са характерни за нейните колекции, влизаха в страхотна симбиоза с най-женствените панталони на цветя в стила на 50-те; носими без проблем с висок елегантен ток. Точно тази свобода харесваме в Изабел, която като жена и дизайнер е истинска модна икона, а личният й стил не веднъж е предизвиквал и нашия, и на чуждите колеги, интерес. Всъщност Изабел е боготворена в Париж, може би поради близката й връзка с уличното настроение в модата, което я прави напълно носима, но много характерна. Истинско вдъхновение. 

Обожаваме късите спортни якета, както и огромните пуловери, които още от сега са маркирани в wish-list-а ни за идната пролет.

Maison Martin Margiela




Когато първият модел на Маржела излезе, придържайки деконструктивната си рокля с ръка, вместо да я държи нарочна презрамка, се замислихме дали няма цялата колекция да следва по този начин - представихме си дори незавършени рокли, които се омотават по някакъв много сложен начин около моделите и всякакви такива арт неща, но не! Маржела си остана верен на скритите лица, деконструктивните кройки, черното, кожата и всичко, с което обикновено свързваме белгийския лейбъл. Харесаха ни обаче принтовете, разбира се, дългите до земята поли с контрастно белия топ, и персийските килими в интериора.

Vionnet




Маделин Вайонет, която е парижки дизайнер от 20-те години на миналия век и създател на лейбъла, е наричана във времето си Кралицата на веревните кройки или още Архитектът с шивашки умения, а дизайнерското й мото е било „Когато жената се усмихва, роклята й трябва да прави същото”. Великолепен извод за това, че тази най-женска дреха трябва да ти пасва толкова добре, че да следва естествено движенията и дори мислите ти.

Затова толкова много се прехласнахме по тази колекция, когато я видяхме в Париж. Защото концепцията на Мадам Вайонет е съобразена със съвременните тенденции, но моделите носят духа на истинската френска жена - традиционалист по отношение на елегантността.

Christian Dior




Липсват страхотните претенции на Джон Галиано и, честно казано, това е един от сериозните плюсове на колекцията Christian Dior пролет-лято 2012. Моделите продължават да носят духа на автентичния Диор от 50-те и живеят в блясъка на своята елегантност, така, както са живели навремето в Холивуд.

Кожени манта и рокли в най-нежния крем, поли от органза, емблематичното палто Диор с А-образен силует, конструираните за мини талии блузи, пристегнати с тънък колан, черно-белият контраст, костюмът - всичко бе на ниво, достатъчно високо за лейбъл с грандиозна кутюр история.

Добра работа на екипа от дизайнери, начело с Bill Gaytten. Браво!

Anne Valerie Hash



Докато повечето дизайнери изследват параметрите на роклята за следващата пролет, Anne Valerie Hash се спира на сетовете от няколко части. В никакъв случай не си представяй колекция с мъжки привкус обаче. Дизайнерът й винаги е бил известен с любовта си към нежните нюанси за бельо, който намериха мястото си в колекцията, заедно с ефирно оранжево и турско синьо. Формите на дрехите са безкрайно нежни и женствени.

Прекрасни са блузите от шифон с падащо рамо и гол гръб, както и реещите се панталони с дебел колан. Ан не пренебрегва напълно роклята, но тя не е в центъра на колекцията й. Тук по-скоро главна роля играе изработката.

Hussein Chalayan



Chalayan поднесе в Париж един цял пролетен гардероб от тениската, през деловия костюм и „ансамбъла” за игра на тенис до коктейлната рокля. Въпреки че дизайнерът е известен с прекалено авангардното си мислене, този път той вплита екстремните си идеи в детайли по дрехите, правейки ги лесни за преглъщане. В добавка към тях той показа й много аутфити, толкова силни и семпли, че почти се изравняват със съвършенството, като стартовия костюм, например.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.