Следва

Прикрий несъвършенството с Anti-Blemish SolutionsClearing Concealer

Коя е Miss Wu? Твоите най-готини предложения за името на петия лак в колекцията на Jason Wu за CND. Част II

Петте забележителни нюанса от специалната колекция на Jason Wu за CND, които ти подаряваме, са вдъхновени...

Nails преди 12 години

Петте забележителни нюанса от специалната колекция на Jason Wu за CND, които ти подаряваме, са вдъхновени от жените икони – и то не само на стила, красотата, женствеността, но и на своите професии, в които те са най-добрите.

Вечната жена на италианското кино София Лорен е вдъхновила мекия бежов цвят Sophia със своята елегантност и изтънченост, на холивудската легенда Вероника Лейк е наименуван най-секси цветът в колекцията - Veronica - заради нейния фатален магнетизъм и опасен чар. Сладострастната Бриджит Бардо е вдъхновението на плътния розов цвят Brigette със своята чувственост и невинен сексапил. А ледената модна кралица Ана Уинтър, подобно на „нейния” цвят в колекцията, е единствена по рода си, царствена, неповторима, истинска звезда.

Но кой е номер пет? Преди време поискахме от теб да ни вдъхновиш с идея на кого според теб трябва да се кръсти този металически цвят и защо, а ние ти обещахме, че ще те наградим с цялата колекция, за да си различна когато и колкото си пожелаеш, влизайки в кожите на твоите икони.

Най-смисленият, най-готиният и най-секси отговор с име, на което най-би отивал този цвят по преценка на ViewSofia ще получи наградата.

Ето какво ни сподели ти за 5-ия елемент или коя е Мис Ву в твоята фантазия във втората част, която забавихме поради други конкурси в рамките на изминалата седмица:

Първите пет предложения ти ги представихме по-рано в предишен материал, ето и следващите, а утре сутринта ще обявим и кой победителят в поредната страхотна игра на ViewSofia:

6. Цвети Копринкова

Според мен жената, която "се крие" зад името Мис Ву е специална дама покорила сърцето на нейния създател и именно затова и лака носи това загадъчно име. А лично аз измежду тези икони- вдъхновения бих поставила Ракел Уелч /Raquel Welch./ Въпреки че чисто като характеристика този сив цвят, който носи по-консервативно послание изобщо не отговаря на щедро надарената ярка холивудска звезда.

Една легендарна актриса, секс символ, винаги изглеждаща зашеметяващо и сякаш остаряването не й е познато. Уникално магнетична, впечатляващо стилна. Една от любимите ми жени като присъствие, която с всяка натрупана година трупа и красота! От дете събирам нейни снимки от вестници и списания. До ден днешен правя някои нейни упражнения - каланетика. Красотата е дар божи!

7. Ивелина Иванова

Според мен жената легенда, която отсъства от този списък, но задължително трябва да бъде в него е Одри Хепбърн. Тя е жена икона не само заради стила и красотата, които притежава, но и заради професионалния си успех.

Ретро блясъкът, който толкова много обичам, е типичен за Одри. А най-любима ми е визията й от филма "Закуска в Тифани" - филм, доказал се като гениален. Прическата и дебелата очна линия са въздействащи. Тя облече малката черна рокля за този филм и постави началото на култа към тази дреха, която и до днес е ключов елемент в гардероба на всяка жена. Балеринките са обувките, с които много често е била забелязвана. Носила ги е върху панталони и рокли, с което е показала колко удобни и лесни за носене са. Перлите и големите очила също са нейна запазена марка.

8. Веселина Стефанова

Дизайнерът Jason Wu става любимец на Холивуд, след като Мишел Обама се появява в Белия дом с неговите творения.

През 2009 година той пуска нова линия дамски чанти, наречена Miss Wu, които първоначално са само мини или огромни. Впоследствие той добавя и чанта тип портмоне през кръста, както и клъч.

В Туитър Джейсън обяснява, че Miss Wu е мистериозното му вдъхновение във вид на сова, която дава гледка от "птичи поглед" на живота зад сцената. "Совата е някак игрива и своенравна, обожавам, когато издава нейния познат звук. Смятам, че совата представлява много творци, които познавам (включително себе си), защото работим до късно и понякога най-добрите ни идеи идват късно през нощта. Така че Miss Wu отдава почит на неуморните късни часове, които са нужни за реализацията на една колекция."

Счита се, че совата е символ на мъдростта и на висшето знание. Според древното китайско учение Фън Шуй фигурка на сова помага на притежателя си да предвижда бъдещето и да вижда всичко, скрито от човешките очи. Според филмите за Хари Потър тя винаги е верен приятел и помощник в нужда.

Но тази нощна птица е преди всичко хищник. И въпреки дуалистичната си символика, тя обожава нощта, обожава лова и малките бозайници нямат шанс пред нея.

Затова колкото и да е красива и внушителна през деня, през нощта тя показва ноктите си. Като съвременната жена. Като този толкова мистериозен лак, вдъхновен от нея. Не случайно е наредена до едни от модните икони на века в колекцията лакове на CND. Всяка една от тези легенди носи своя опасен чар, своята фатална женственост.

Все пак, совите не са това, което бяха...

9. Радина Пиплева

Момичето от Сребърната Фабрика

Последният липсващ елемент – Еди Седжуик. Сивият металик в палитрата от модни икони. Момичето, което винаги е търсило провокацията и е будило интерес с новаторството си. Точно като сивия лак - малко диво, много секси и никога по вкуса на масите. Еди е унисекс – от името си до момчешката прическа. Музата на гениалния Уорхол и неотлъчна част от “Фабриката” (легендарното студио със станиолово-сиви стени) .

Тя може да е едновременно ъндърграунд и на корицата на Vogue. Със силно изразена индивидуалност и вроден талант да бъде женствена, но никога изневеряваща на момчешкто, непредзказуемото и разчупващото рамките на общоприетото. Ето защо според мен сивият лак е Edie. Цветът от колекцията, който ще носят бунтарките. Наситен и донякъде дори футуристичен. Това ще бъде настроението, за всички момичета, които искат да се отличат и да изразят своя артистизъм.

Еди е въплъщение на всичко това без доза преувеличение. Тя е икона от друго измерение, винаги ме е вдъхновявала и привличала точно с това. Да, за мен тя смело се нарежда до легенди от калибъра на София Лорен, но именно заради блясъка и очарованието на своята индивидуалност.

10. Tea

Аз съм петият цвят. Аз, редакторките във view sofia, жените, които четат това.... Всички майки, съпруги и сестри. Всички, които ежедневно се борят в живота и постигат малко или много победи. Всички онези безименни за света жени, които за свите близки, деца и любими са техните "София Лорен" или "Бриджит Бардо"!

София Лорен, Вероника Лейк, Бриджит Бардо, Анна Уинтър са уникални жени, постигнали изключително много в своята кариера, те са блестящи, ярки като цветовете в колекцията, които олицетворяват. А петият "елемент" (лак) е неутрален, не толкова ярък, не толкова блестящ в сравнение с останалите четири, той е тих, сив, но също толкова силен и уникален. Като всички жени по света. Всяка една от жените по света, заради своята собствена уникалност, заслужава да е редом до тези жени.

Според мен петият цвят на Джейсън Ву е събирателен образ на жената, вдъхновен е от нейната сила и женственост и всяка жена по света може да вижда себе си в него!
 

More from View Sofia

More Nails