Следва

We love: Перфектно облечен ден

Седмица на модата в Париж пролет-лято 2012. Бавни, но красиви стъпки към края

Отива си още един моден сезон. Бавно, но сигурно. Утре е последният ден, посветен на колекциите за пролет-лято 2012, но сега ще си поговорим за това, което се случи в неделя.

All fashion преди 12 години

Отива си още един моден сезон. Бавно, но сигурно. Утре е последният ден, посветен на колекциите за пролет-лято 2012, но сега ще си поговорим за това, което се случи в неделя.

Това бе може би най-натовареният ден от цялата модна седмица в Париж – с едни от най-чаканите дефилета.

Остава повсеместното вдъхновение от haute couture линиите през 50-те и кройките на рокли, сака и ризи с добавен пеплос, а колкото до цветовете – бялото е на чело на топ 3, следвано от ръждата и бонбонените нюанси.

Не искаме отново да казваме, че сме свидетели на безумно скучен сезон, просто ще ви разкажем за някои от по-интересните колекции през деня.

Alexis Mabille

Той винаги разказва приказки чрез дрехите си, използвайки съвсем прости идеи и превръщайки ги в нещо вълшебно.



В конкретния случай – мотивът за женската риза, който се появява под всякакви форми в почти всяка визия – като рокля, от коприна, съвсем изчистена и бяла, с флорален принт и каква ли още не. А момичетата изглеждат като феи с малки детелинки в косите. Представяш си ги да тичат в рехава гора от брези.

Celine



Фийби Файло направи изключително остър завой с тази колекция и явно не мисли да се връща към крайния минимализъм, а по-скоро бихме казали, че се развива. Дрехите и този път носят онова типично чисто и някак възвишено Celine усещане, но формите са различни – по-архитектурни и увеличени. Видяхме якета и връхни дрехи с обемни рамене, широки панталони и плисирани с ниска талия и тези широки колани, които се оказаха изключително подходящи както за талията, така и за ханша.

Givenchy



Още един неочакван обрат. И честно казано леко разочароващ след последните няколко сезона при Givenchy, които определено ще бъдат запомнени. Може и да не се вижда на пръв поглед, но вдъхновението на Рикардо Тиши този път идва от имагинерната любов между русалка и сърфист. Колко проникновено, нали?! И след това някак всичко си идва на мястото. Моделите носят медальони с огромен зъб от акула, цветовете са меки някак рибено-морски, точно като обточените с рибешки принт сака и рокли и много, много рюшове и сака, рокли и ризи с пеплос около талията.

Hermes



Харесваме това, което се случва с къщата на Hermes, след като дизайнерското ръководство е в ръцете на Кристоф Льомер вече втори сезон. Той донесе ново усещане за тези дрехи и изтръгна крайното секси усещане, което Готие налагаше за дълго време. Не казваме, че дрехите вече на са секси, а просто се движат в друго измерение, но отново съвсем в стила на Hermes. Разбира се, много кожа, велур и брилянтни аксесоари, ни накараха да се влюбим в тези геометрични и точно премерени кройки.

John Galliano



Бил Гейтън знае как да прави рокли. Без никакво съмнение. Но факторът „шоу” съвсем не му се получава, затова вместо да залага на over-the-top стайлинг, какъвто сме свикнали да виждаме от Galliano, той съвсем умно подходи към наложената ситуация при марката в момента и заложи класическите елементи от творчеството на Галиано – копринени рокли, веревни кройки, секси ретро излъчване.

More All fashion