Следва

Директно от Париж. Пълната колекция на Chanel пролет-лято 2012

60 години Max Mara! Палта и красота в бутика в София

През 2011 една от любимите ни дамски марки става на 60 години. Юбилеят на прекрасната Max Mаra бе отбелязан вчера в бутика...

All fashion преди 12 години

През 2011 една от любимите ни дамски марки става на 60 години. Юбилеят на прекрасната Max Mаra бе отбелязан вчера в бутика на бул. "Витоша" 74, като събра отбрана аудитория, основно ценители на марката в България.
В началото на есента станахме свидетели на представянето на колекция Есен/Зима 2011, набелязвайки някои от  бъдещите си покупки с преобладаващи, емблематичните за марката цветове като „камел”, бяло, черно и бледи телесни нюанси!

Специално за събитието в София бе Кристиан Нотари, регионален мениджър на Макс Мара за Европа. Сред гостите видяхме известни хора от бизнес и медия средите: Люба Ризова, Койна Русева, Яна Маринова, Марта Вачкова, Стефания Колева, Бойко Кръстанов; Асен Григоров, Мия Сантова; Татяна Дончева и Анна Сендова.
Всички с интерес проследихме моделите от трите линии на колекция Есен/Зима 2011 – Max Mara, Sportmax и Pianoforte.

Клиенти на Max Mara в световен мащаб са Кейти Холмс, Дженифър Лопез, Джина Дейвис, Глен Клоуз, Сандра Бълок, Катрин Зита Джоунс, испанската кралица София и много други.


Яна Маринова

Всъщност основите на марката Max Mara са поставени през 1951 г. с представянето на едно палто в цвят “камел” и един червен костюм. Основателят, Акиле Марамоти, след дипломирането си като адвокат, се отдава изцяло на семейната страст – шиенето на дамски дрехи. Това увлечение той наследява от прабаба си Марина Риналди, която в края на 19 век ръководи шивашко ателие от висока класа в сърцето на Реджо Емилия, предугаждащо тогавашните прет-а-порте идеи в период, когато модата се e считала само за занаят. Още едно доказателство, че в модата, както и във всичко друго, случайности липсват.

След първото представяне преди точно 60 години, когато вече са начертани ключовите характеристики и отличителни черти на Макс Мара, те неизменно присъстват и в следващите колекции на марката: изчистени кройки и строги линии, модели, вдъхновени от брилянтния френски стил, който е на мода по онова време, обновени от типичния италиански вкус - топъл, в плен на живота и красотата. Успехът е грамаден и продължава и през следващите години, като в края на 60-те, когато Лондон е столицата на идеите и модата, Акиле Марамоти отново е този, който пръв улaвя творческия кипеж и го пренася в новосъздадената си колекция, Sportmax, отправена към младите жени, които се стремят към различен външен вид.



Остатъкът от историята е повлиян от по-скорошни събития в модата: еволюция на костюма, разделяне на частите на дрехата и нарастващите изисквания на жените, които довеждат до създаването на 22 колекции, сезон след сезон; различни по целеви групи и имидж, с цел марката да се превърне в емблема на женствеността.

Днес Max Mara предлага различни колекции, безброй идентичности, от които да избираме. Всички те притежават общите характеристики на продуктите, предлагани от компанията от Реджо Емилия: качество, стил и уважение към личността.

Max Mara има почерк, носи страст и решителност, така, както е пожелал основателят,  Акиле Марамоти, преди точно 60 години. Изисканата и успешна традиция продължават новото поколение във фамилията, ангажирани с висшия мениджмънт на компанията с подкрепата на опитни специалисти.


Кристиан Нотари

Икона 101801 - Създадено през 198-ва от Анна-Мари Берета, това двуредно палто от вълна от бобър и кашмир, днес се смята за повече от култово. Този модел продължава да бъде модерен и актуален. Дължината му от 120 см. го прави идеално за всяка жена, а ръкавите му тип „кимоно” прилягат на всяка ръка. Това е любимото палто на Изабела Роселини, Глен Глоуз, Кейт Бланшет и много други – то е „must” иконата в модата. Успехът на този модел палто кара Max Mara да не пропуска зимна колекция без него.

Cappotto Robe - Cappotto Robe или палтото тип „халат” е другият емблематичен модел на Max Mara. С чистота в кройката, неподвластна на времето елегатност, префектни пропорции и съвършен дизайн, това палто е гаранция за добър вкус. Много холивудски звезди, сред които Кейти Холмс, Зое Салдана, Дженифър Лопес, Елизабет Банкс, Дженифър Гудуин, Емили Блънт, Мария Бело и др., предпочитат непреходния стил на Cappotto Robe.
Ние също.

Честито на марката от сърце!
 

More All fashion