Следва

Директно от Париж. Пълната колекция на Chanel пролет-лято 2012

60 години Max Mara! Палта и красота в бутика в София

През 2011 една от любимите ни дамски марки става на 60 години. Юбилеят на прекрасната Max Mаra бе отбелязан вчера в бутика...

All fashion преди 12 години

През 2011 една от любимите ни дамски марки става на 60 години. Юбилеят на прекрасната Max Mаra бе отбелязан вчера в бутика на бул. "Витоша" 74, като събра отбрана аудитория, основно ценители на марката в България.
В началото на есента станахме свидетели на представянето на колекция Есен/Зима 2011, набелязвайки някои от  бъдещите си покупки с преобладаващи, емблематичните за марката цветове като „камел”, бяло, черно и бледи телесни нюанси!

Специално за събитието в София бе Кристиан Нотари, регионален мениджър на Макс Мара за Европа. Сред гостите видяхме известни хора от бизнес и медия средите: Люба Ризова, Койна Русева, Яна Маринова, Марта Вачкова, Стефания Колева, Бойко Кръстанов; Асен Григоров, Мия Сантова; Татяна Дончева и Анна Сендова.
Всички с интерес проследихме моделите от трите линии на колекция Есен/Зима 2011 – Max Mara, Sportmax и Pianoforte.

Клиенти на Max Mara в световен мащаб са Кейти Холмс, Дженифър Лопез, Джина Дейвис, Глен Клоуз, Сандра Бълок, Катрин Зита Джоунс, испанската кралица София и много други.


Яна Маринова

Всъщност основите на марката Max Mara са поставени през 1951 г. с представянето на едно палто в цвят “камел” и един червен костюм. Основателят, Акиле Марамоти, след дипломирането си като адвокат, се отдава изцяло на семейната страст – шиенето на дамски дрехи. Това увлечение той наследява от прабаба си Марина Риналди, която в края на 19 век ръководи шивашко ателие от висока класа в сърцето на Реджо Емилия, предугаждащо тогавашните прет-а-порте идеи в период, когато модата се e считала само за занаят. Още едно доказателство, че в модата, както и във всичко друго, случайности липсват.

След първото представяне преди точно 60 години, когато вече са начертани ключовите характеристики и отличителни черти на Макс Мара, те неизменно присъстват и в следващите колекции на марката: изчистени кройки и строги линии, модели, вдъхновени от брилянтния френски стил, който е на мода по онова време, обновени от типичния италиански вкус - топъл, в плен на живота и красотата. Успехът е грамаден и продължава и през следващите години, като в края на 60-те, когато Лондон е столицата на идеите и модата, Акиле Марамоти отново е този, който пръв улaвя творческия кипеж и го пренася в новосъздадената си колекция, Sportmax, отправена към младите жени, които се стремят към различен външен вид.



Остатъкът от историята е повлиян от по-скорошни събития в модата: еволюция на костюма, разделяне на частите на дрехата и нарастващите изисквания на жените, които довеждат до създаването на 22 колекции, сезон след сезон; различни по целеви групи и имидж, с цел марката да се превърне в емблема на женствеността.

Днес Max Mara предлага различни колекции, безброй идентичности, от които да избираме. Всички те притежават общите характеристики на продуктите, предлагани от компанията от Реджо Емилия: качество, стил и уважение към личността.

Max Mara има почерк, носи страст и решителност, така, както е пожелал основателят,  Акиле Марамоти, преди точно 60 години. Изисканата и успешна традиция продължават новото поколение във фамилията, ангажирани с висшия мениджмънт на компанията с подкрепата на опитни специалисти.


Кристиан Нотари

Икона 101801 - Създадено през 198-ва от Анна-Мари Берета, това двуредно палто от вълна от бобър и кашмир, днес се смята за повече от култово. Този модел продължава да бъде модерен и актуален. Дължината му от 120 см. го прави идеално за всяка жена, а ръкавите му тип „кимоно” прилягат на всяка ръка. Това е любимото палто на Изабела Роселини, Глен Глоуз, Кейт Бланшет и много други – то е „must” иконата в модата. Успехът на този модел палто кара Max Mara да не пропуска зимна колекция без него.

Cappotto Robe - Cappotto Robe или палтото тип „халат” е другият емблематичен модел на Max Mara. С чистота в кройката, неподвластна на времето елегатност, префектни пропорции и съвършен дизайн, това палто е гаранция за добър вкус. Много холивудски звезди, сред които Кейти Холмс, Зое Салдана, Дженифър Лопес, Елизабет Банкс, Дженифър Гудуин, Емили Блънт, Мария Бело и др., предпочитат непреходния стил на Cappotto Robe.
Ние също.

Честито на марката от сърце!
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.