Първият Фестивал на френския филм от 6 до 10 октомври

Френския културен институт ни предлага най-доброто от киното им през последните години...

Причините да обичаш френското кино не са една или две. Европейските продукции винаги ще ни доставят огромно удоволствие, не само заради стилът, който лъха от всеки кадър, но и заради смешно малкия брой истински комерсиално и лесносмилаемо кино, каквото ни се сервира достатъчно така или иначе.

Френския културен институт ще развали диетата от пуканки и кола на българския зрител, предлагайки на неговото внимание първият фестивал на френските филми, който ще се погрижи да запълни всички наши пропуски в съвременното френско кино. Той ще се проведе от 6 до 10 октомври, в които ще видим не само игрални, но също документални и анимационни ленти.

Коментари: 1

зкпч (2011/10/08 / 21:14)
voila..френците ,при все ,че след саркюзи са сред най-ниско падналите нации, и киното им е такова,в последните 15 години с изкл.на 2 филма..но все пак..вижте ги,колкото филма сапроизвели..и предпоагам нивото не е много по-различно от Мисия лондон..французите също правят много дилми,които са споснорирани по полит коректни проекти..както беше напр този ан дюлгеров с ивайло хритстов,в който са предствени всички онези,на които ние казваме идеален кандидат за стипендия по сорос-лесбийка,гомик,травестит,физически увреден,малцинство-(ром илид руг) и junkie. представете си ром junkie,,с ХИВ ,хомсексуал..това е идеалния кандидат за стипендия по сорос..същия бе филма на дюлгерв.. та оттогава ,след него почти няма филм,който да нее или проектово позициониране или продуктово..ххах. но все пак за 2 г.са изкарали 30 фил,ма..ами парите,които са имдали за да ги показват извтън франция..ей,каквои ебздарници,какви пари смучат,ей А ВИЖДАМ,че ВЮ СОФИЯ ще ги постигне моята стилистическа сталинистическа (хахах) гьостерица,нещо,което съм им обещал отдавна.. как може да не сте написали и една дума за най-великото събжитие в нашата литератиура от 20г насам.. появата нистина ан зрял роман ..Милен русков-Възвишение" това наистина е литературно събитие..не го нказвам,заради познанството си с автора..казаха го хора,кито следят литературата от старобългарските до днешните автори..

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.