Следва

Breаthtaker: Разкошно тъмносиньо сако

Директно от Париж: Alexander McQueen пролет-лято 2012

Близо две години след смъртта на шефа си Сара Бъртън успя да направи лейбъла, под чиито модели се...

All fashion преди 12 години

Близо две години след смъртта на шефа си Сара Бъртън успя да направи лейбъла, под чиито модели се подписваше гениалният британец със съвършено и уникално усещане за мода, толкова исторически значим, че няма как да не й се възхитим за страшно добре свършената работа.

Първо беше роклята на Катрин Мидълтън, която стои в музея на Бъкингамския дворец, а после и изложбата от модели на Алекзандър Маккуин, която донесе половин милион посетители в музей в Ню Йорк - мечтана бройка на всяка галерия по света.

О
свен това Сара Бъртън дори с милиметър не излиза от очертанията на поверения й лейбъл, съобразява всяка идея на покойния си началник, и е на път да превърне ревютата на Alexander McQueen в изключителни модни събития.

Гостите са ясни - Емануел Алт и редицата от чуждестранни „вогъри” на първите редове, близки приятели на самия Алекзандър Маккуин и хора, значими за модния свят, звезди, модели и топ модни икони. Концепцията, която следва Бъртън, е изцяло съобразена с мечтите и терзанията на гениалния Лий Алекзандър, който сложи край на живота си през февруари 2010-та. Подводният свят, вълшебните същества, алтернативният живот и всичко онова, което вълнуваше основателя на марката, бе претворено отново от дизайнерката Сара Бъртън в колекцията пролет-лято 2012 в Париж.

Великолепните сложно конструирани модели, 34 на брой, но пък достойни за кутюр шоу, се редуваха на подиума, предизвиквайки преклонение и въздишки едновремнно. И точно затова решихме, че заслужава да бъде представена самостоятелно.

Разгледай цялата колекция и сподели с нас какво те възхити в нея!


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.