Следва

„Луда любов“ за Ив Сен Лоран

"Операция Шменти Капели" е вече по кината

Ако ти се гледа филм, български филм, правен с много хъс и в името на всичко, иди да гледаш филма на Влади Въргала

Movies & TV преди 12 години

Ако ти се гледа филм, български филм, правен с много хъс и в името на всичко, иди да гледаш филма на Влади Въргала „Операция "Шменти Капели“. При това проектът се случва 11 години след като Въргала написва сценария.

Сюжетът е малко идиотски. Абсурден извършител извършва абсурдно престъпление. Елементите на престъплението се подреждат един след друг с неумолима логика: заложници, откуп, престрелки, експлозии, убити. Но вместо след като всичко приключи, от барутния дим пред обществото да изплува класическо местопрестъпление, се оказва, че събитията са изградили лабиринт, в който е невъзможно да се проследи нишката на истината. Твърде много хора са замесени, твърде много неща нямат нормални обяснения и явно нещо много важно е пропуснато.

Шменти Капели е нещо като комедия за това, което стана пред очите ни, без ние да го разберем. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успя да разбере. Един филм за нашето време, и неговите престъпления. Една история за тайните, които силните не могат да скрият от слабите.

Във филма играят силни актьори - Христо Шопов, Захари Бахаров, Джеки Стоев, Джони Пенков, Малин Кръстев, Кирил Ефремов, Владислав Димитров, Стефан Щерев, Владимир Владимиров, Август Попов, Китодар Тодоров, Владислав Карамфилов - Влади Въргала, Хари Аничкин, Пламен Пеев, Георги Спасов, Огнян Панов, Велислав Павлов, Павел Митков, а също така и Константин, който е близък приятел на Въргала. Режисьор на филма е Иван Митов, а сценаристи и продуцент е Владислав Карамфилов-Въргала.

Премиерата на филма е по кината Cinema City, Cineplex, Арена The Mall, Арена Запад, Арена Младост.
 

More from View Sofia

More Movies & TV