Следва

News Екстаз във вторник: Борисов срещна Шварценегер, Мич Уайнхаус пише книга, Къртни Лав проговаря за Кърт, Аштън и Деми заедно

„Луда любов“ за Ив Сен Лоран

До 16 октомври в столицата ще се провежда инициативата Първи фестивал на френския филм в България. В...

Movies & TV преди 12 години

До 16 октомври в столицата ще се провежда инициативата Първи фестивал на френския филм в България. Имаш още време да се възползваш от великолепната селекция с филми (ТУК). В най-престижните софийски киносалони ще бъдат излъчени над тридесет филма от всички жанрове – романтични комедии, документални проекти, трилъри, анимационни филми.

В програмата на събитието е включен и документалният филм за Ив Сен Лоран „Луда любов“ на режисьора Пиер Торетон.

Той ще се излъчи на 12 октомври от 19,15 ч. във Френския културен институт, на 13 октомври от 20 ч. в кино „Одеон“, както и на 16 октомври от 19 ч. в Дома на киното.

Спомни си, че на 22 август тази година „Колибри“ издаде първата биография на големия френски моден дизайнер, дело на журналистката Лоранс Бенаим.

Книгата проследява „турбулентния“ живот на дизайнера, започнал като асистент на Кристиан Диор, преминал периоди, белязани с депресия, алкохол и наркотици, за да се превърне в икона на стила, създавайки безподобна модна империя заедно с Пиер Берже – неговия делови и интимен партньор.

Пиер Берже и Ив Сен Лоран се срещат през 1958 г. И двамата откриват мъжа на живота си или любовта на живота си по точно казано. След смъртта на Ив през 2008-ма, Пиер решава да се раздели с колекцията от произведения на изкуството, която страстно са събирали в непрестанно търсене на красивото. От градините "Мажорел" в Маракеш до замъка "Габриел" в Нормандия, "Луда любов" ни въвежда в интимния свят на двамата мъже, но не какви да е мъже, а такива, които променят света на модата.

Филмът е интересен и заради това, че за първи път Пиер Берже разказва за тяхната любовна история, която продължава цели 50 години! Дай, Боже, всекиму!
 

More from View Sofia

More Movies & TV