Следва

Б като Библия, Б като Блог

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Приятна Миша Бъртън, ще кажеш. О, да, ще се съгласим. Но няма да пропуснем да поставим снимките й с месо в тазседмичния си избор, защото

All fashion преди 12 години

Миша Бартън и стекът

“meat is murder, and murder tastes good” казва авторът на тези снимки.
Добри снимки, ще кажеш ти, и ние ще се съгласим.

Приятна Миша Бъртън, ще кажеш. О, да, ще се съгласим.

Но няма да пропуснем да ги поставим в тазседмичния си избор, защото идеята е стара, защото трупно месо върху лицето не е добро стилово хрумване и защото, макар че стекът прилича на аржентински, а това е най-вкусното месо в света, заклан добитък в сесия никога не ни е харесвал. Чисто асоциативно.

Снимките са на американеца Тайлър Шийлдс.









Кейт Бланшет в реклама за крем на SK-II




Кейт Бланшет е много вярна на себе си в това първо свое участие в реклама на продукт за грижа за кожата на лицето. Вярна на себе си, но сякаш не толкова отдадена на продукта, който представя. Усещането, което оставя, е за дистанция от ролята, вярно, нетипична за нея до този момент, както и за подсъзнателното послание, което излъчва: "Абе, знам, че не е за мен, ама добре плащат".

"I've been using SK-II for nine years now on this path to crystal-clear skin," казва носителката на Оскар в клипа, заснет в Тайван, предназначен за Австралийския пазар, а всъщност представящ японската марка SK-II, "because of the miracle of SK-II Pitera, discovered long ago in a sake brewery where even the oldest workers had clear, youthful hands. From the first moment, I saw my skin change and become more crystal-clear ...
It's a miracle to me."

Хубаво, младост, кремове, бизнес, но не, тази Кейт не ни е убедителна.



Деми Мур статична и безинтересна в рекламната кампания на Ann Taylor




За втора поредна година Деми Мур снима кампания за американския лейбъл Ann Taylor. Американците обожават актрисата и това вероятно е добър търговски ход от страна на фирмата. Виждаме Деми в празничен декор, инспириран от северните приказки за ледени принцеси, облечена в блузи и поли с камъни и бродерии, подходящи за предстоящите празници, както и якета и елечета от изкуствена кожа, подходящи пък за сезона.



И макар че госпожа Мур изглежда чудесно за своите почти 49 години /ще ги навърши на 11.11.11, Боже, какво число/, тук погледът й изглежда уморен, косите й са твърде дълги, а фотошопът откровено дразни.



Гуинивер Вас Сийнъс замести Хейли Стайнфийлд като лице на Prada




Миуча Прада замени 14-годишната Хейли Сайнфийлд с модела Гуинивер Ван Сейнъс, която е с около 20 години по-голяма, за предстоящата кампания за resort 2012 на Miu Miu . Снимките на 34-годишния модел, която е в бизнеса от средата на 90-те, са дело на Дейвид Симс и някак не ни очароваха. Позата на Гуиневер е доста смущаваща, като че ли всеки момент ще роди или поне е на посещение при гинеколога. Забелязал това, абсолютно забравяш роклята, чантата, аксесоарите и изобщо идеята на кадъра.



Най-грозният аутфит от шоколад




На снимката по-горе виждаш бившата Мис Франция Синди Фабре, облечена в нещо като одеждите на принцеса Зина, само че не от кожа, а от шоколад. Причината е кампания на Salon du Chocolat, популярна марка в южна Франция. Ансамбълът е дело на Бенджамин Брас и очевидно е изисквал доста умения, но никак не ни впечатли и дори се питаме нужно ли бе толкова блажено фин шоколад да се изхаби за това. 

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.