Следва

Седем часа разлика в книжен формат от Enthusiast

Кой е виновен за отпадането на Suga Mamma и какво им предстои след X-Factor

Мария, Диана, Дияна, Албена и Донна отпаднаха от шоуто след последните елиминации...

People of art преди 12 години

Tочно преди седмица в музикалната надпревара X-Factor отпаднаха едни от най-симпатичните, според нас, участници, пет очарователни млади дами обединени в името Suga Mamma.

Приказката на момичетата не е дълга и сърцераздирателна. Пет готини млади жени, които обичат на пеят, се явят на конкурс, всяка с нагласата, че може да бъде новия X-Factor на България. Но понеже съдбата (в ролята на Съдбата в случая е X-Factor) често се дразни на хората с планове и решава да събере всяка от тях с още 4 непознати девойки и да ги отгледа като група.

Учудващо, въпреки различията им, нещата се получават и то доста добре – не само заради таланта им, но и заради страхотната нагласа, прекрасните усмивки, свежестта и хъса им. Срещнахме се с тях ден, след отпадането им и настроението бе типично за млади хора, претърпели разочарование вчера-светът-свърши-но-днес-мога-всичко. С други думи сигурни сме, че е имало сълзи, но ние срещнахме много блясък в очите, позитивизъм и желание за успех. Представяме ти Мария, Дияна, Донна, Диана и Албена (отляво надясно)

ViewSofia: Как се чувствате след отпадането си от X-Factor?
Дияна: След като отново гледах всички изпълнения, разбрах, че на нас ни беше страшно рано да излезем от шоуто. Тъжни сме, защото станахме близки с екипа и част от участниците, но не и защото повече няма да пеем заедно. Ние ще продължим.
Донна: Тъжно е, защото осъзнаваш, че всъщност се справяш много добре и точно там ти е мястото.

V.S. Как се сформира групата, защото май никой не разбра?
Албена:
Случиха се толкова много неща, а такава малка част бе показана по телевизията. Разбира се, в началото преживяхме лек шок. Все пак всяка една от нас се явяваше по отделно, очаквайки, че ако нещата се случат, ще се случат само на нея. Не знам как другите приеха новината за Suga Mamma, но аз бях много скептично настроена, но всичко това отмина на следващия ден, когато се запознахме и поговорихме заедно. След това минахме през един сравнително дълъг процес на сработване и на подготвяне за следващия кастинг и се получи. Мисля обаче, че когато отидохме в Правец и ни казаха, че ще продължим, наистина всички повярвахме, че нещата ще се получат и то много добре. И го доказахме, само след три живи изпълнения израснахме страшно много и аз съм много горда с нас.



V.S. Споделете нещо интересно от преживяванията си заедно?
Албена:
Всеки ден ни се случваше нещо интересно. Нали си представяте пет момичета на едно място. Случваше се нещо, започвахме да се смеем, след това сме плакали.
Дияна: Точно на пет момичета на едно място в началото им е малко трудно да се сработят като характери. Освен това сме страшно различни, но дори и да сме спорили, всичко приключва след 20 минути
Албена: Още в началото се разбрахме, какъвто и проблем да има, да си казваме нещата в очите и е много ценно, че успяхме да го постигнем.
Даяна: Най-веселите ни моменти бяха в Правец, докато се опознавахме и подготвяхме. Най-хубавите бяха с участниците, зад сцената, в хотела. Всички са готини и винаги ставаше шоу.

V.S. Има те си фаворит сред останалите участници? Кой според вас трябва да победи?
Албена:
Нашият фаворит са момчетата от Voice of Boys. Първо, че те са от нашата категория. Освен това са страхотни изпълнители, страхотни мъже и страхотни хора. В днешно време рядко се срещат такива. Вечерта, когато отпаднахме бяхме в един бар, в който се събираме по традиция и момчетата закъсняваха. Звъннахме им, за да разберем какво става, а те пристигнаха след две минути с различно на цвят цвете за всяка от нас. Беше много мило, всички се разплакахме.
Донна: Адски открити са и искрено им пожелаваме да успеят във формата, защото го заслужават!

V.S. Как си представяте бъдещето си?
Албена:
Нямаме никакво намерение да се разделяме. Смятаме, че отпаднахме изключително несправедливо и това ни амбицира още повече да се докажем и да успеем.
Мария: Аз, например, съм от Бургас, но адски много искам да работя с тези момичета. Сега планирам да си намеря работа, за да мога да живея в София и ще направя всичко възможно да бъдем заедно.
Албена: Според мен, сцената на X-Factor беше просто разгрявка за нас.
Дияна: Ще направим така, че публиката да съжалява, че сме си тръгнали.
Диана: Смятам, че зрителите искат да видят поне още малко развитие от нас.

V.S. Вярвате ли, че ще останете приятелки, въпреки черната статистика на женските поп групи, които обикновено се разделят, заради интриги и завист?
Мария:
Ние сме приятелки дотолкова, доколкото пет различни момичета могат да се сприятелят за толкова малко време. Но станахме наистина близки, в рамките на повече от месец ние почти живеехме заедно. Ако не се виждаме, те наистина много ще ми липсват.
Диана: Създадохме много топли отношения една с друга. Освен това сме първата женска група създадена точно по този начин и тук е мястото да благодарим на X-Factor и на съдбата, че ни събраха.
Албена: Не случайно, когато ни елиминираха, режисьорът на предаването ни каза „Все едно ни взеха нещо, защото вие сте ни като дете. Създадохме ви, започнахме да ви отглеждаме и да наблюдаваме вашето развитие и сега ни заболя.”

V.S. В какъв стил музика мислите да се развивате?
Мария:
За поп фолк ли става въпрос?!
Албена: Все още не сме създали наш собствен стил, защото както знаете в X-Factor нямаме избор, там ни поставят задачи. Рано е да се определяме стилово. Трябва да седнем и да го обсъдим.
Диана: При всички случаи ще има смесване на стилове, защото всяка една от нас има различни предпочитания и вероятно ще се наложи да правим компромиси.



V.S. А ще опитате ли и индивидуални кариери?
Донна:
Не трябва да забравяме факта, че когато пристигнахме в шоуто, всяка от нас имаше амбицията да се развива като индивидуален изпълнител и колкото и да се надяваме, че ще продължим като Suga Mamma, нищо не пречи всяка от нас да се развива и индивидуално. Все пак правим всичко това преди всичко от любов към музиката.

V.S. Засили ли се мъжкия интерес към вас? Звънят ли ви стари гаджета?
Дияна:
Нормално е да се засили, важното да е свикнеш да не им обръщаш внимание.

Малко известен, но не и изненадващ факт е, че две от момичетата, а именно Дияна и Донна, са получили предложения за фотосесии за еротично мъжко списание.


Албена: Ние наистина наблегнахме на пеенето и на това, за което бяхме там.

V.S. Променихте ли нещо в стила си в името на сцената?
Албена:
Ние не бяхме себе си на сцената, що се отнася до собствения ни стил. Това се координира от стилистите на шоуто.
Дияна: Мисля, че на последния концерт обаче те най-много се доближиха до собствените ни предпочитания.

V.S. А случайно ли всички сте с различен цвят коса?
Диана:
Аз само промених цвета на косата си и станах червена
Мария: А аз я потъмних леко. Преди беше много светло руса и от шоуто прецениха, че ме прави болнава и не отива на кожата ми.

V.S. Ако не е с музика, с какво друго ще се занимавате?
Албена:
Аз бих се радвала да се занимавам с фотография. Обичам да снимам, особено деца.
Дияна: От както се помня се всичко е музика. След като завърших музикално училище, записах поп и джаз пеене в Националната музикална академия. Общо взето не мога да правя нищо друго, но и не мога и да си представя да е друго.
Донна: Аз също съм така. В момента имам планове да замина за Виена, за да се занимавам професионално с пианото.
Диана: Аз пея в пиано барове, но уча журналистика така че, това е другата ми опция.

V.S. Точно сега, както искате да кажете на феновете си?
Албена:
Искам да благодаря за всички мили коментари по форумите и просто ще им кажа да очакват изненадата, защото ще успеем.
Диана: Хората не знаят, че песента, която изпяхме във вечерта на елиминациите, направихме в последния момент и мога да заявя с ръка на сърцето, че това беше най-искреното ни изпълнение. Повлия ни напрежението, факта, че за втора поредна седмица сме на елиминации и буквално си изплакахме песента.

V.S. Кой е виновен за това, че отпаднахте според вас?
Донна:
Няма виновни. Това е предаване и форматът му е такъв, че някой отпада. Кофти ни е, защото искахме да покажем още.
Дияна: Случваше се прекалено много, заснемаше се също толкова много, но до зрителя достига една много малка част.
Албена: Това все пак е една игра и ние я играхме честно.
Дияна: Особено честно.

V. S. Защо наблегна така на честно?
Дияна: Трябва да има честни и нечестни, нали? Нека да не казваме нищо повече.
Албена: Те хората си знаят…
Диана: Според нас показаха много малко неща и хората нямаха времето да ни опознаят, все пак ние не сме един човек, а пет.
Албена: Имаше коментари, че щом са ни събрали в група, значи не можем да пеем поотделно. Напротив, в група е много по трудно.
Донна: Когато си в група не може да се издъниш, да импровизираш и т.н. Отговорността е много по-голяма, защото всъщност от действията ти зависят още 4 души освен теб.
Мария: Но ние наистина няма да се откажем току така. Точно сега се чувствам като в „Грозна като смъртта”. Дойдох в друг град, запознах се нови хора, опитах, не се получи, сега ще си потърся работа и няма да се отказвам.

V.S. Пожелавам ви финал като във филма тогава. Успех!

 

 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра