Следва

Кой получава билети за Sade...

Forget Your Past

Mонументалните паметници от времето на комунизма, 2009-2011. Фотография и документално изследване на Никола Михов...

 

Events преди 12 години

Изложба в рамките на Sofia Architecture Week 2011, която ще се проведе от 1-6 ноември.

Проектът „Forget your past” хвърля светлина върху съдбата на най-значимите монументални паметници в България, построени в периода 1953-1985г. Някога символ на гордост и преклонение, днес повечето от тях са запуснати и разграбени. Без значение, дали са посветени на Съветската армия или на Априлското въстание, те споделят една и съща съдба – да бъдат безмълвен символ на забравеното минало.

Освен фотографиите на Никола Михов, изложбата включва архивни снимки, извадки от вестници, книги, картички, и други архивни материали, събирани от автора по време на продължилото близо три години изследване.

Досега, изложбата е показвана по време на „Месеца на Фотографията” в Лондон, фестивала „Zero Budget Festival“ в Полша, както и в Българския културен институт в Берлин, Центъра за култура и дебат ''Червената къща'' в София и културния център „Морско казино” в Бургас. Проектът е публикуван в книгата „Critical Cities Vol. 2" на английското издателство „Myrdle Court Press", както и във френското списание „Réponses Photo".



Никола Михов е роден в София през 1982 г. Участвал е в редица международни изложби и фестивали. Носител е на награда от фотографско биенале „Фодар” през 2009 г., а през 2011 е номиниран за наградата „Еssl Art Award” на музея за съвременно изкуство „Есл” във Виена.

Изложбата е част от модула „Минало с продължение” на Sofia Architecture Week 2011

Откриване:
2 ноември, сряда 19:00ч.
Sofia Architecture Week – главна локация
Перформ Бизнес Център
пл. Позитано № 2

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?