Следва

Искаш ли да ухаеш на Дита фон Тийз?

Васил Михайлов за тенденции в косите есен-зима 2011

Знаем, че нищо не тежи както мнението на специалист, затова поканихме Васил Михайлов, Артистичен директор на салони и академия...

Hair преди 12 години

Знаем, че нищо не тежи както мнението на специалист, затова поканихме Васил Михайлов, Артистичен директор на салони и академия Stephan, за консултация какво е актуално и какво не е в модата на косите този сезон, както и кои от любимите ни визии от подиумите да изберем, за да сме точно в десетката на тенденциите.

Ако те интересува модата от подиумите, разгледай галерията по-горе, ако пък бързаш да си отрежеш косата и се чудиш как, продължавай да четеш, защото Васил има доста идеи по въпроса.

V. S. Кои са модерните цветове?
B. M. Цветовете в косите този сезон залагат на едно нещо - контрастът! Шоколад в съчетание с пепел, или виолетово-червено на кафява основа. Перфектна комбинация е топлото със студеното русо. 

V. S. Коя е модерна дължина?
В. М.
Този сезон късата визия не е чак толкова къса, а изглежда по-скоро тежка в горната част. При средно дългите коси – актуален е равният, прав вид. Дългата визия пък е без деграде по-плътна и тежка.



V. S. Бретон? Да или не?
В. М.
Бретонът този сезон е задължителен. Равен и плътен, на нивото на веждите.

V. S. Колко късо ще е най-късото?
В. М.
Късото не е токова късо този сезон.

Въпреки това, най-добрата прическа си остава тази, която е създадената специално за всеки отделен клиент като резулатат от предварителна диагностика на косата от фризьор, както и на цялостната визия на човека –професия, грим, вкус, навици - всичко подсказва коя ще е най-добрата адаптация на цвета и прическата за конкретния човек. Това е основно правило в академия и салони Stephan.

V. S. Kак поддържаме косата си през зимата? Кое е задължителното условие?
В. М.
Красивата коса е поддържаната. Най-важното условие да имате красива коса е да имате доверие на вашия фризьор и заедно да решавате кое е най-подходящо за нея. На пазара съществува изключително многогобразие от подхранващи ампули, маски, серуми, терапии. Изборът на подходящи продукти трябва да е съобразен със спецификата на косата ви, след консултация с вашия фризьор. Възможно е косата ви да се нуждае по-сериозна и продължителна подхранваща терапия, а вие дори да не подозирате.

Използването на подходящ балсам /след измиване на косата вкъщи/ е препоръчително особено за сухи коси, защото спомага за разресването и придава мекота на косата. А въстановяващите масла подхранват косъма, възвръщат здравината и еластичността му.

V. S. Предпочитани продукти за поддръжка през есенно-зимния сезон от Stephan?
В. М.
За всеки клиент е различно. Основно правило в академия и салони Stephan е задълбочената диагностика на клиента, освен характеристиките на косата му, на неговите навици, професия, грим, вкус - всичко подсказва коя ще е най-добрата адаптация на цвета и прическата за конкретния човек, и съответно най-добрата грижа и правилните продукти.

За есенно-зимния сезон често правим ботокс терапията за уплътняване на косъма и кератинова –за възстаноявяване на изтощената и суха коса.

V. S. Хитрина: Как да се предпазим от сплеснатата коса и развалената визия при махане на шапките през зимата? Може би продукт или нещо друго?
В. М.
Първото условие е внимателно поставяне на шапката, ако вече имате направен сешоар. След свалянето на шапката, ако косата е чуплива, просто я оформете с ръце. А ако косата е права - я срешете или оформете с четка и сешоар. А защо не използвате шапката като аксесоар?!

V. S. До колко косъма на ден трябва да си спокоен, ако останат по гребена ти, и до колко трябва да си обезпокоен?
В. М. Напълно нормално е падането на коса по малко. Понякога небоядисаната коса пада повече в сравнение с боядисаната, което се дължи на омазняване на скалпа.

Препоръчвам косата да се боядисва, естествено – в салона и от професионалисти. От една страна това дава въображение, промяна на човека, с правилния цвят се подчертават предимствата, от друга страна - боядисаната коса има по-добра текстура, повече блясък и по-дълготраен сешоар.

V. S. За или против константността на прическите – дълго време с една визия?
В. М. Прическата трябва да се променя периодично. Така често ще сте различни и няма да омръзвате на себе си и околните, освен това влияе положително на самочувствието!

More Hair