Следва

Започва So Independent

News Екстаз: Гълъбин Боевски хванат с кокаин, Гърция се съвзема, Салма дължи всичко на токчетата, Какво обича българинът

Олимпийският шампион по вдигане на тежести отново влезе в новините години след постиженията си

Events преди 12 години

Без какво не може българинът

Артистичното шествие „Нещата, без които не мога”, организирано от Пазар за изкуство и култура Human Thinks и сайта zadrujno.bg, провокира хората да спрат и да споделят какво е най-важното за тях. Актьорите , разхождащи се из пешеходните зони на София, служеха за живи платна, върху които гражданите можеха да напишат всичко, на което държат. Обработката на данните показа доста интересни резултати - освен общовалидни ценности като „любов”, „семейство”, „здраве” и „приятели”, доста голям процент са посочили „хляб”, „бира”, „телефон”, „компютър” и „цигари”.

Странно е, че едва 1.5% процента признават, че не могат без секс, но ние го отдаваме по-скоро на свенливост, отколкото на ниско либидо. Играта продължава във фейсбук, където можеш и ти да споделиш.

Гърция почти се справи



Южната ни съседка, която е в най-голямата си криза досега, е на път да се изправи на крака, след като получи опрощаване на 100 млрд. евро дългове. Това стана благодарение на частните банки, които отказаха да вземат това, което им се полага от страната. Новината обяви наскоро станалият баща за четвърти път Никола Саркози, след приключването на срещата на върха, състояла се в Брюксел.

Разбира се, тази сума няма да е достатъчна за тоталната стабилизация на Гърция, след като общите им задължения са на стойност 350 милиарда, но след като и гръцките банки покажат същите усилия, се очаква положението да се подобри.

Хванаха Гълъбин Боевски с кокаин


Олимпийският шампион по вдигане на тежести отново влезе в новините години след постиженията си (и след като синът му си игра с пистолет в училище), този път в криминалните. Спортистът бе заловен с 9 килограма кокаин, което тотално изключва версията той да е собствена употреба. Огромното количество било натъпкано в куфари, занесени на летището в Сау Паулу, където той смятал тихомълком да се прибере в родината, след като придружил дъщеря си на турнир по тенис. Момичето вече е тук, но Гълъбин е задържан в Бразилия.

Според прависти, ако вината му се докаже (сякаш не е очевидна), го грозят между 15 и 20 години затвор.

Салма Хайек дължи всичко на високите токчета



Или поне така твърди: „Ако не бяха тези обувки, сега щях да съм в Мексико с десет деца”. Това изказване е провокирано от забрана да носи високи токове, която и беше наложенa преди време поради травма. Тя споделя, че нито болките, нито трудната подвижност са най-трудната част, а това, че не може да носи любимите си сандали. „Който никога не е бил ниска мексиканска жена, той не може да разбере колко трагично е това”, казва Салма, която според нас никак не е трагично дребна.

Сега е уплашена, че може да й се наложи операция на краката, но засега парира хирурзите с довода, че щом я е страх да си сложи ботокс и да си направи лифтинг, нищо не може да я накара да прибегне до подобна интервенция.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?