Следва

Ароматно пиле по марокански

Как да предпазиш багажа си при пътуване със самолет

През последните 4 години броят на откраднатите или изгубени багажи по летищата се е увеличил с 40%. През 2010г. по летища са изгубени над 20 милиона пътнически чанти...

All About Life преди 12 години

Oнлайн туристическа агенция eSKY.bg ни предостави няколко много полезни съвета как да предпазим багажа си при пътуване, които няма начин да не споделим с теб.

Причината е, че през последните 4 години броят на откраднатите или изгубени багажи по летищата се е увеличил с 40%. През 2010г. по летища са изгубени над 20 милиона пътнически чанти.

Ето някои много полезни съвети, които трябва да имаш наум при пътуване със самолет и чието съблюдаване намалява до минимум шанса да попаднеш в тази неприятна статистика.

Двойна проверка: Не трябва да се притесняваш да помолиш служителя на летището, който обслужва багажа ти, да провери информацията, въведена на етикета върху него, преди той да се отправи към поточната линия. Това е изключително важно правило, особено ако имаш свързващ полет, тъй като невинаги пътническите чанти се изпращат директно към дестинацията ти. Така може да се наложи сам да вземеш багажа си още при първото прекачване и после да го чекираш отново. Най-добрият начин да разбереш, дали това е така, е да се увериш на място, проверявайки етикета.

Достатъчно ясно обозначаване: Ключът към това е да поставиш картички с имена, адрес и телефон на багажа си както във външни джобчета, така и във вътрешни. Във вътрешността на багажа си можеш да сложиш и информация за пътуването – така служителите от летището ще знаят накъде да насочат багажа, в случай че не могат да се свържат с теб.

Документиране на багажа: Можеш да заснемеш съдържанието на багажа и самата чанта или куфар. Това ще ти помогне както при идентифицирането на багажа, ако той изчезне, така и при предявяване на претенции за повреден или липсващ багаж.

Махни всичко излишно: Преди да чекираш багажа си е добре да махнеш всякакви стърчащи и висящи от него неща, за да избегнеш опасността те да се откъснат или да причинят засядането му.

Ранно пристигане: Когато чекираш багаж в рамките на 30 минути преди часа на излитане, има много голяма вероятност той да не стигне до самолета.

Багажът трябва да се отличава: Дали ще си купиш нов раиран куфар или няколко многоцветни стикера, с които да украсиш стария, няма значение. Важното е да направиш багажа си забележим и различен от всички останали, почти еднакви черни или сини пътнически чанти. По този начин от една страна ще ти е много по-лесно да го отличиш на багажната линия, а от друга, в случай на загуба ще е много по-лесно разпознаваем от служителите на летището.

В заключение, един от най-сигурните начини да се подсигуримш, че единствените неща, откраднати по време на пътуването ти, ще са прекрасните мигове, които ще отнесеш у дома, е да се застраховаш. Капка превенция е равна на килограм мерки, които следват след като нещо вече се е случило. Ето защо застраховката е едно от най-важните неща, с които трябва да се сдобиш, преди да потеглиш на път. Както по отношение здравето си, така и по отношение на вещите си.

 

More from View Sofia

„България Еър“ с допълнителен полет до слънчева Атина от 9 септември

All About Life преди 1 година

Красивата и пленяваща гръцка столица Атина е любима дестинация на милиони туристи. Приветливият град разполага с разнообразни и интересни туристически атракции и красиви плажове, които удивляват всеки посетител, дръзнал да се докосне до културата и невероятната природа на това място.

8 исторически кътчета в Италия, за да попътуваме назад във времето

All About Life преди 1 година

От емблематични ресторанти до сладкарници, основани преди векове, тези наситени с емоции забележителности трябва да бъдат в списъка за задължително посещение на всеки турист, запътил се към Италия  

More All About Life