Следва

Далечен, толкова близо!

News Екстаз в понеделник: България избра Плевнелиев, Днес ставаме 7 милиарда, Брад Пит се оказа строг баща, Джони Деп признава проблемите си

Той заяви, че е твърдо решен да остане надпартиен, какъвто винаги е бил, и да не позволява на нищо и никой да влияе при взимането на решения

Events преди 12 години

България избра Росен Плевнелиев

И неговата евентуална заместничка Маргарита Попова. Той заяви, че е твърдо решен да остане надпартиен, какъвто винаги е бил, и да не позволява на нищо и никой да влияе при взимането на решения за доброто на страната – в това се състояха и главните обвинения към него от страна на опонентите му. Друго такова беше, че кандидатурата на Росен Плевнелиев е с цел „топлене” на президентското място за премиера, когато дойде време за следващите избори. Бойко Борисов категорично отхвърли този слух на пресконференцията вчера.

Но както и да е – фактите са налице, а засега победният процент на ГЕРБ е 52,5, срещу 47.4% за Ивайло Калфин. Пожелаваме успех на новия държавен глава, а как ще се представи той, ще разберем след края на януари 2012, когато изтича мандатът на Георги Първанов.

Днес населението на Земята стига 7 милиарда души



Според ООН децата, които ще бъдат родени днес, ще бъдат отговорни за смяната на първата цифра от броя на населението. Интересното е, че само преди 50 години сме били 3 милиарда, което поставя леко плашещия въпрос: какво ще се случи след още толкова? Огромните темпове на растеж са истинско предизвикателство за природните ресурси, колкото и благодатни да са те за икономиката.

Най-бързо растящата страна е Индия – там всяка секунда се ражда бебе, затова се очаква до 14 години тя да задмине по населеност Китай.

Брад Пит се оказа старомоден татко



Първоначално той само ограничил достъпа на децата си до интернет, слагайки забрани на всички клюкарски сайтове, както и такива „за възрастни”, но сега той подхожда още по-радикално, като направо отнема лаптопите им и ги заключва в мазето. Според близък на семейството, на Брад му дошла в повече обсесията на децата към новите технологии, които им пречели да опознаят реалния свят. Той искал те да комуникират повече помежду си, да ровят в калта, да четат и да спрат да промиват мозъците си, седейки по цял ден пред екраните.

Предполагаме, че когато си дете на подобна двойка, да живееш нормално е повече от трудно – дано тази педагогическа тактика да не се увенчае с предпубертетски бунт.

Джони Деп признава за проблемите си с алкохола



След като бе заснет как дава автографи едвам държейки се на краката си, а после позорно се пребива, преди охраната му да го скрие, карибският пират реши официално да признае, че нещо не е наред. Причината, която изтъква, е непоносимото бреме на това да бъде спряган за идол на тийнейджърите – нещо, от което той е искал да се опази цял живот. „Когато бях млад, това да се напия като прасе беше единственият начин да се справя с факта, че съм известен. Сега това също се случва от време на време”, казва Джони с уговорката, че Ванеса Паради изключително много го е уравновесила.

А и тя, също като него, не може да си представи вечеря без чаша или две червено вино.
 

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?