Следва

Шаде, магията и елегантността на сцената в София

Далечен, толкова близо!

Странното сиво платно, в което можеш да се взираш безкрайно, не е грешка на печата, а творба от един модерен...

Events преди 12 години

Странното сиво платно, в което можеш да се взираш безкрайно, не е грешка на печата, а творба от един модерен  автор, чиито произведения са истинско богатство за съвременното българско изкуство.

Галерия „Ракурси“ представя изложбата „Далечен, толкова близо!“ на Симеон Стоилов. Той е сред най-активните автори на сцената на съвременното родно изкуство. Творческите му въпроси се превръщат в произведения, често извън рамката на очакваното.

Философският диалог между идеи, изкуство и пространство е основна тема в неговите скулптурни обекти, видеа и артистични намеси в архитектурата на различни галерии. Дигиталните принтове от настоящата изложба „Далечен, толкова близо!” избират пътя на лаконизма и финото сливане на детайлите в тяхната цялостност.

Filter/blur/box blur (команди от Adobe Photoshop)… новите произведения на Симеон Стоилов анулират аналоговия пейзаж с елементарна дигитална намеса, като зрителя остава с усещането за безкрайно пространство без идентичност. Проектът “Далечен, толкова близо!” материализира парадокса от спомена на преживявания, които не можем да върнем със съвършена точност в съзнанието си. Остатъчни натрупвания без реални форми, родени от взиране в хоризонта, докато линията му престане да съществува. Ефимерна игра на спомени, сетива и възприятия.

„ДАЛЕЧЕН, ТОЛКОВА БЛИЗО!“
Симеон Стоилов
1 - 15 ноември 2011

Галерия Ракурси
 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.