Следва

Изложбата Absolut Art Mode отвори врати в Музейната Галерия за Модерно Изкуство

Шаде, магията и елегантността на сцената в София

Красива като порцеланова кукла, с бяло лице, много тъмна коса, фантастична фигура...

Music преди 12 години

Миналата вечер на концерта на SADE в зала Арена Армеец бяхме 12 000.
Отидохме в 8.00, светлините угаснаха в 9.00 и тя излезе.

Красива като порцеланова кукла, с чисто лице, много тъмна коса, фантастична фигура.
Шаде изпя заедно с музикантите си около 20 песни, някои от които пословични хитове като Smooth Operator и Jesabel, други - по-непопулярни, но много музикантски парчета.

Като изключим факта, че невероятната певица и 8-те момчета от бенда свириха божествено, останахме абсолютно омагьосани от невероятния мизансцен, изумителен в елегантността си. Смислена, красива, изящна, на ръба на гениалната простота мултимедия, почти изцяло издържана в черно-бяло. Ефекти прости, но невероятни като изпълнение и най-вече като замисъл - завеси, през които прозираха певицата и бенда, дупки в сцената, през които се скриваха инструментите, 5-метров постамент с диригентски борд против падане, на който Шаде се качи за биса - все несложни, но жестоко визуално въздействащи трикове, от които публиката полудя.

Шаде показа стегнато, съвършено скроено тяло, видно стриктно поддържано с гимнастика и хранителен режим. Годините не й личат, или дори и да й личат, много й отиват.



Трудно ни е да определим дали я харесахме повече при старта на концерта, облечена в черно - клин, поло, високи сандали, колан и ръкавици до лакътя без пръсти, обсипани с бляскави камъчета и коса на ниска опашка.



Или веднага след първото пребличане - в същия тоалет, но без колана и ръкавелите, и с ниски обувки с връзки.



Или пък след второто - вече в черно-бял тоалет ала гарсон - бяла риза с черен елек и черни панталони.



Или пък със сатенената дълга рокля в бежово, силно вталена, почти корсет, под който се показваше розов сутиен, тип бриджитка и червените му презрамки, с която излезе към средата на двучасовия концерт. Ефект, напълно нарочен и много секси. Самата рокля бе ушита така, че да подчертае красивите извивки на тялото й, а стилистичното решение косата й да е пусната в комбинация с този толкова женствен тоалет, не подлежи на коментар.

Певицата хвърли обувките си отстрани на сцената и се качи боса пред публиката. Без да има за цел да показва космически танцови умения, голямата звезда показа, че умее перфектно най-важните ритмични движения в унисон с беквокалистите си.

Когато към края представи музикантите си, от начина, по който групата изглежда заедно, прегърнати един до друг, се разбра, че това са хора, които боготворят работата си заедно, доверяват се напълно един на друг и от тази симбиоза се ражда голямото майсторство.

Последва бис, в който певицата излезе отново боса, великолепна в червен тоалет от три части - дълга пола, риза и сако с 3/4 ръкав с бял цип. След прибирането й по стълби вътре в самия подиум, и едноминутна пауза, лампите светнаха и стана ясно, че първият концерт на Шаде в България е свършил.

В публиката бяха всички, за които се сещате. От Николай Банев, през Ивайло Калфин и Георги Кадиев, до Диляна Попова и Денис Ризов, Томас Лафчис и Вяра Анкова, мис и мисис, манекенки, дизайнери, журналисти, бизнес мъже и жени и и пр.
 

More Music