Следва

Да или не на вежди от животински косъм?

Лесни неща за избелване на тъмни петна

Как да: изсветля тена си вкъщи, елегантно и леснo. Няколко са начините за това лесно, бързо, ефикасно и по...

Hair преди 12 години

Как да изсветлиш тена си вкъщи, елегантно и леснo? Няколко са начините за това лесно, бързо, ефикасно и по домашному да пребориш тъмните петна, пигментацията и несъвършенствата от подобен ред по кожата, толкова характерни и дразнещи именно по това време на годината.

Тук представяме няколко елементарни способа за това, при които няма нищо химическо, нищо опасно, както и нищо скъпо, с уговорката обаче, че този тип мерки действат различно при различните хора.

Добре е също да сме достатъчно умни при всякакви експерименти от този род, като предварително третираме малък участък от кожата, за да проследим всяка евентуална алергична реакция. И така, за изсветляване на кожата в домашни условия, най-доброто е:

Лимонов сок


Едно от най-популярните домашни средства за изсветляване на тена. Лимоновата киселина ексфолира кожата, премахва най-горния слой мъртви клетки, като по този начин способства за намаляването и премахването на тъмните петънца. Ефективен е за всякакъв род потъмняване по кожата, и по-точно по повърхността й. Лимоновият сок няма способността да достигне до дълбоките слоеве на кожата, там, където се образува меланина. А именно той е, който определя цвета на кожата.



Важно да се знае при това средство е това, че то не е подходящо за чувствителни кожи. Киселината в сока може да се усети като щипане, парене, или да доведе до зачервяване, затова, в случай, че при предварителния тест усетите подобно нещо, бъдете сигурни - това не е вашият домашен начин за справяне с петната.

Лимонът са разрязва на парчета, и с едно от тях се обтрива добре кожата на лицето, шията и деколтето. Важно е плодът да е предварително измит. Не е необходимо да се седи дълго с лимонено лице, в момента, в който усетите, че стягането е пределно, измивате или почиствате с мек лосион. Нанасянето на добър овлажняващ крем отгоре е задължително. Ако използваме това повече от елементарно средство поне 3 пъти в седмицата, резултатите са видими още след първата, а ефектът продължава с натрупване през цялата зима. Кожата е бяла, чиста и сияйна.

Aloe Vera



Aлое вера е истинско вълшебство, което се ползва с успех при множество кожни проблеми. Алоето съдържа активни вещества, които допринасят също и за изсветляването на кожата, като особено добре се повлияват пигментираните участъци около третирани пъпки. Алое вера е силно овлажняващо, а има и предимството да може да се използва при много чувствителна кожа. Можете да го приложите директно от растението, но то се предлага и в огромно разнообразие от серуми, почистващи тоници и лосиони. Няма как да навреди, всеки начин на досега му с кожата е благотворен.

Ние го предпочитаме като активна съставка в дневния крем, под формата на ампула от аптеката или като капчица върху пигментирания участък, директно от клонче от домашното растение. Прави чудеса.

Куркума



Куркумата е индийска подправка.  Основното активно вещество в нея е куркуминът - антиоксидант, който помага да се стабилизират клетъчните мембрани така, че да се неутрализира влиянието на изгарянията или поне на излагането на слънце през лятото. Тя е позната и  като Златната билка на живота, и е прекрасна за премахването на тъмните петна, причинени именно от излагане на слънце.

Една маска от от чаена лъжичка куркума  и намачкан банан върху лицето в продължение на 15-20 минути върши чудеса, освен за избелване, още за хидратиране и омекотяване на кожата.
 

More Hair