Следва

Анкетата на ViewSofia: Чаршафите, в които предпочиташ да се гушнеш

Късно следобедно четиво: Колко е важно да бъдеш…. цветен

Ако ти е тъжно, защото денят е кратък, а нощта студена, ако носталгията по отминалото лято не си е тръгнала с...

All About Life преди 12 години

Ако ти е тъжно, защото денят е кратък, а нощта студена, ако носталгията по отминалото лято не си е тръгнала с първия софийски сняг, сме ти приготвили едно чудесно четиво, с което ще направим есента с цвят на тиква, с аромат на меденки и в оптимистичния дух на любимите ни анимационни герои.

Материалът е на Галя Петрова и със сигурност ще те усмихне и ще те накара утре да се събудиш с настроение за по-хубав ден.

Есен е. И, да, студено е и мрачно. Вървя по улицата. Всички са намусени, сиви, безлични. Сигурно и аз. Изведнъж - цветно петно, на светофара, нещо ярко оранжево, крещи, дърпа ме и ме кара да се усмихна, без да искам. Значи мога. Нищо, че студеният вятър брули лицето ми и не мога да се порадвам на това, колко добре изглеждам в новото си страхотно палто, за което похарчих много, наистина много пари. Забравям за студа и поглеждам към “кресльото”, който ме кара да се смея - малко момченце, понесло в ръка ярко оцветена тиква за Хелуин. Тя, зловещата тиква, е с разкривени неравно изрязани зъби, то, детето - подскачащо с ентусиазъм. Но пък колко настроение носят двамата. Странна двойка, сякаш случайно поставена от несръчен художник в сивата есенна картина наоколо.

Докато се усмихвах на хлапето, искрено и с удоволствие, майка му го дръпна гневно. Е, какво пък, като го няма веселият ми приятел, ще си търся други цветни неща. Наблизо е любимата ми сладкарница, ще вляза да хапна нещо сладко. Вече съм голямо момиче, не ми трябва компания, за да се отдам на изкушенията там. Избирам си най-цветно изрисуваната меденка с любимия ми Мечо Пух и с преполовяването на чашата кафе усещам как ще се доверя на крилатата му фраза, “Колкото повече, толкова повече”. Следвайки тази простичка философия със замах си избирам още една захаросана меденка. Този път нека бъде с Йори. Диетата винаги може да почака (кой ли не си го е казал, защо да бягам от неписаните правила).

Излизам с много настроение. Леле, колко романтична се оказа сивата есен! Как иначе ще погледна с усмивка момичето с ярко розовите ботуши, което страстно целува своето момче или жената с тесния кожен клин, която отдавна е минала възрастта за него, но пък клинът й стои добре или… О, Боже, раницата с форма на ковчег!? Не, не съм с черно чувство за хумор, но е толкова забавно! Заглеждам се в зелената рокля на една витрина. Не знам защо, изобщо не харесвам зелено, но тази е някак си по-различна, леко ми намига и даже ми харесва. Не знам как точно, но се сещам изведнъж за прекрасната Скарлет О' Хара, непокорната героиня от “Отнесени от вихъра”, облечена в невероятният си изумрудено зелен кринолин и прословутата й фраза “И утре е ден”.

Да, и утре е ден! По-цветен, по-оптимистичен, изобщо по. Нека да е есен… Цветна!

И ако ти се иска и на теб, ето някои идеи за илюстрация на деня:

1. Ръчно рисувани меденки от “100 грама сладки”, 3.50 лв. за брой с героите от “Мечо Пух” или меденки на тема Halloween.

2. Часовник Too Late от www.too2late.bg, 33.00 лв. за брой, без такса за доставка. Устойчив на удар и вода, олекотеният силиконов електронен часовник е в енергични цветни нюанси - жълт, бял, виолетов, розов, оранжев, черен, тъмно син, светло син, зелен.

3. T-shirt със забавен принт от Benetton, сега за 30.60 лв. в www.shop.mdl.bg. Все пак една мацка никога няма достаъчно сладки блузки.
 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.