Следва

Само пет съставки за перфектната салата

Анкетата на ViewSofia: Чаршафите, в които предпочиташ да се гушнеш

Предизвикани от вашите, на любимите ни читатели, мнения, установихме, че както всеки друг, така и вкусът към...

All About Life преди 12 години

Предизвикани от вашите, на любимите ни читатели, мнения, установихме, че както всеки друг, така и вкусът към спалното бельо, е нещо много, ама много индивидуално. (Прочети защо)

За някои от нас идеята да се гушнат вечер в чисто бял комплект звучи почти обидно при огромното разнообразие от десени на пазара за този тип артикули. За други, всичко, което не е в приглушени, много пастелни тонове, е грозно предизвикателство към здравия сън.

За аристократично се смята много бялото, снежно, силно колосано спално бельо от първокласен лен. Съгласни сме. Някъде в миналото остава задължителната необходимост богатите фамилии да имат герба, или поне инициалите си, бродирани ръчно на чаршафите.

Малко по-късно на мода излиза друга креватна глезотия, която, признаваме си, няма равна на себе си по усещане за лукс, удоволствие и чувство за самонаграда. Коприната.



Шумолящите завивки от 100%-ова, чиста, висококачествена коприна са нещо, което, ако не си си причинил поне веднъж в живота, а именно - да се повъргаляш юнашки в чифт от тези, знай, че пропускът е гигантски. И не, че по чаршафите посрещат, но тайничко подсказваме - много е важно какви са чаршафите на един дом, респективно - на един мъж, особено забележителни при първото ти гостуване у тях. Ако са копринени, вкусът към живота на този точно пич, е доказано жив, естетски и добре финансово подплатен.



С течение на времето, разнообразието от всякакви шарки, десени, начини на закопчаване, размери, бляскави повърхности и релефи по спалното бельо, допринасят за това в днешния ден то да се е превърнало в един от най-богатите по отношение на варианти елементи на домашния дизайн.

Колкото хора, толкова и десени, бихме казали ние, и няма да сбъркаме.
В София може да се намери много и интересно спално бельо в изключително широк ценови диапазон. От комплекти със солидни етикети на опаковката, до не лошо българско производство, особено ако случиш на доставка.



В IKEA е супер приятно да пазаруваш именно тези артикули поради простата причина, че има избор за всеки възможен вкус. Същото се отнася и за цената, от 20 и няколко до 200.

От собствен опит знаем, че това в какви чаршафи лягаш, все едно с книгата, мъжа или котката, подсъзнателно въздейства, и то солидно, на чувството ни за комфорт, удовлетвореност, самочувствие, нагласа за победа на следващия ден дори. Това е психологически доказано и автоматично прави неглижирането на избор като този недопустим.

Отделен личен избор е дали ще ги изгладим до съвършенство или ще се мушнем в намачканите, още ухаещи на пресен въздух от простора.

Личен избор също е дали ще предпочетем две отделни или една обща завивка за нас и партньора. Тук науката не е еднозначна. Някои специалисти по фен-шуй твърдят, че всичко в една партньорска спалня трябва да е по две, включително и завивките. Други, традиционалисти и застъпници на всяческата съпружеска близост са категорични, че общата завивка е едно от най-важните условия за дълъг и щастлив съвместен живот.

Какъв е твоят избор, какво предпочиташ, отговори в анкетата. Понякога едно толкова просто питане, освен че се оказва сложно накрая, ни кара да помислим много внимателно как и в какво лягаме, което е важно почти толкова, колкото и с кого.

Посочи някой от следните варианти в анкетата горе:

Чисто бели, почти стерилни чаршафи

Комплекти в млечни, пастелни цветове, нюанси на розовото, бежовото, сивото, лилавото

Чаршафи в ярки и страстни краски - червено, силно виолетово, ярко розово

Чаршафи в мастилени, нощни цветове - черно, тъмно синьо, тъмно кафяво

Пъстри като пеперудки - на дребни шарки и орнаментчета

Графични щампи - райета, карета, окръжности, квадрати, триъгълници

Чаршафи с надписи - от LOVE до Good night и името на любим отбор

Чаршафи само от скъпи материи - лен, коприна, сатениран памук

Чаршафи с история - кантове на една кука отстрани, или ръчно тъкани преди век или спомен от чеиза на мама

Чаршафи с цветя, големи, малки, всякакви

 

Анкета

В какво най-обичаш да се гушкаш вечер

More All About Life