Следва

"Скулптура, кръв и вино" от Венцислав Занков

News Екстаз във вторник следобед: Обвиниха лекаря на Майкъл, Столът на Берлускони се клати, Лагерфелд за бедни

Не толкова заможните жертви на модата могат да си отдъхнат...

Events преди 12 години

Карл Лагерфелд пуска евтина линия

Не толкова заможните жертви на модата могат да си отдъхнат: гениалният дизайнер, който не спира да ни впечатлява, а и леко да ни плаши, започва да прави колекция, достъпна за по-широка аудитория (но все пак, няма да се предлага нищо под 100 долара). Таргетът за жените между 20 и 30, а онлайн магазинът – Net-a-Porter.

Ще видим коктейлни рокли, подвижни яки, доста деним и кожа, ръкавици без пръсти – като за последните Лагрефелд е потърсил вдъхновение от самия себе си, предполагаме. Линията ще бъде пусната в продажба на 25-ти януари, а ние чакаме с нетърпение резултата.

Светът пита: дали Берлускони е следващият?



След огромната драма с гръцката криза, която доведе до оставката на Папандреу,по всичко личи, че Италия ще е следващата държава, на която ще се спрат критичните европейски погледи. Както стана ясно, пред нейният дълг, чийто нули за неизброими, този на Гърция изглежда като джобна сума.

Никой не вярва, че вечният Силвио Берлускони би се оттеглил доброволно, нито би поел вина за състоянието на държавата (която все пак е един от основателите на ЕС), но е доста вероятно той скоро да слезе от пиедестала си на тотален политически и медиен владетел.

Обявиха лекаря на Майкъл Джексън за виновен




Престъплението е: непредумишлено убийство. След десетчасово заседание вчера, съдът на Калифорния произнесе присъдата пред привидно спокойния Конрад Мъри. Според седемчленното жури, доказателствата са повече от достатъчни, за да се установи със сигурност, че смъртта на Майкъл е причинена от небрежния лекар.

Реакциите са повече от разностранни – от вълна на чувство за несправедливост у едни, до истинска радост при други. Но тонът на общото настроение по-скоро клони към заслужена присъда, която да покаже и на други лекари, носещи отговорност за звезди, че не могат да правят каквото си пожелаят, въпреки изискванията на своите пациенти.

Американските протестиращи станаха още по-изобретателни



След като окупираха Уолстрийт и още доста места, сега недоволните от американската финансова система действително имат шанса да наклонят везните в своя полза. Събота бе отредена за „Ден на банковия трансфер”, което ще рече, че големите и алчни банки бяха нпре от огромно количество хора, които решиха да изтеглят парите си и да ги внесат в по-малки банки или кредитни съюзи.

Всичко това се прави с цел да се наруши баланса и поне малко да се разклати гнилата система, недолюбвана от толкова много хора. Дали инициативата е постигнала някакъв успех, засега не е известно.


 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?