Следва

Mamma Miaaa, тъжен ден за всички малолетни мароканки Берлускони си отива

"Скулптура, кръв и вино" от Венцислав Занков

null

Events преди 12 години

"Последният будоар" се казва самостоятелната изложба на артиста Венцислав Занков, която ще ни покаже какво се случва в света му 20 години след неговия пръформанс "Червено 1", включващ собствената му кръв, в която той стои облян пред "Шипка" 6. Този опит за посочване на безмисленото минало и бъдеще не остава незабелязан, и така той поставя началото на нова линия в българското изкуство, сравнявана от мнозина с виенския акционизъм.

Утре той ще покаже най-важното за него оттогава досега, без да нарича изложбата непременно ретроспективна. Ще видим неща, които могат и да бъдат назовани с баналното "шокиращи", но със сигурност показват едно измерение на изкуството, което в България рядко (или никога) имаме възможността да срещнем.

Галерия „Райко Алексиев”
ул.”Раковски” 125, София


Откриване 10-ти ноември 2011, 18.30 часа

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.